Burhaniye Sahillerinde Cankurtaranlar Göreve Basladi

Balikesir’in Burhaniye ilçesi genelinde sahil bandi temizligi ve kumsal düzenleme çalismalarini tamamlayan Burhaniye Belediyesi, 1 Temmuz itibariyle cankurtaran hizmetini de faaliyete geçirdi.

Vatandaslarin güvenle denizde vakit geçirebilmeleri için görevlendirilen cankurtaranlar, haftanin her günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasi hizmet verecek.

Burhaniye’de Ören Plaji, Pelitköy Baglarburnu Plaji ve Gadana Plaji’nin yani sira Ögretmenler Mahallesi Plajlarinda göreve yapan 5 cankurtaran, güvenli yüzme ortami saglayarak vatandaslar için olasi tehlikelerde ani müdahaleler yapiyor.

Burhaniye Belediyesi tarafindan güvenli yüzme alani olusturulmasi için denize çekilen mantar sinirlari geçen vatandaslari uyaran cankurtaranlar, ayrica denizde yasanacak olaylara ekipmanlariyla müdahale ediyor.

Türkiye Su Sporlari Federasyonu tarafindan verilen sertifikaya sahip cankurtaranlar yaz sezonu boyunca Burhaniye sahillerinde hizmet verecek. Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler “Güvenli yüzme bölgeleri olusturmak için sahillerimize mantar yerlestirdik. Vatandaslarimiz mantarlari geçmemek suretiyle güvenli alanlarda yüzebilir. Güvenli alan disina çikan vatandaslarimizi Cankurtaranlarimiz uyararak güvenli alana çekecek. Cankurtaranlarimiz sertifikali özel donanimli. Gelen misafirlerimizin can güvenligi ve sagligi bizim için her zaman ön planda, herkese keyifli bir yaz sezonu diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA