Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, Corendon Sport Talks'a Konuk Oldu Açiklamasi

'Iki sezondur hep sampiyon olacagimizi söyledik. Bu durum bizimle ilgili beklentinin çok artmasini da sagladi. Bu beklentiyi karsilayabilmek, Türkiye'de o sevinci görmek harika duygular yasatti' 'Basariya ulasmak için tecrübenin yani sira cesaret ve öz güvene de sahip olmalisiniz. Ayrica en önemli hususlardan biri de adanmislik'

Anadolu Efes Basketbol Takimi Basantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi sampiyonlugu ile ülkede olusan pozitif atmosferden çok memnun olduklarini söyledi.

Corendon Sport Talks'a konuk olan Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 2020-2021 sezonunda elde ettikleri sampiyonlugu degerlendirdi.

Kulüp olarak THY Avrupa Ligi sampiyonlugu için büyük emek verdiklerini, özellikle 2019 yilinda ilk kez oynadiklari finalden sonra sampiyonlugun hep kafalarinda bulundugunu ifade eden Ataman, finale tekrar ulasacaklarina emin olduklarini belirtti.

Bir önceki sezonun salgin nedeniyle iptal edildigini hatirlatan deneyimli basantrenör, "Pek çok organizasyon oynanirken THY Avrupa Ligi oynanmadi. Ancak bunu da 2020-2021 sezonu için bir motivasyon kaynagi olarak kullandik. Iki sezondur hep sampiyon olacagimizi söyledik. Bu durum bizimle ilgili beklentinin çok artmasini da sagladi. Bu beklentiyi karsilayabilmek, Türkiye'de o sevinci görmek harika duygular yasatti. Halkimizda pandemiden dolayi dogal olarak bir negatif his vardi, böyle bir dönemde bu sampiyonlugu kazanmak daha da özeldi. Ayrica bu basarinin basaktörleri arasinda Türk sporcularin da olmasi çok güzeldi. Ülkede böyle bir sevinç yasanmasindan dolayi çok mutluyum. Ülkede yarattigimiz pozitif atmosfer, bizim için sampiyonluktan daha degerli." ifadelerini kullandi.

Ergin Ataman, Corendon Airlines'in Anadolu Efes Spor Kulübüne katkilarinin da altini çizerek, "Corendon Airlines'in Avrupa sampiyonlugunda gerçekten çok büyük katkilari var. Biz bu sezona kadar hep tarifeli uçaklarla seyahat ediyorduk. Bu pandemi döneminde, bu kadar yogun tempoda Corendon Airlines'in bize takim uçagi destegi vermesi çok degerliydi. Biz THY Avrupa Ligi'nde 41 maç sonunda bu basariya ulastik ve her gidisimizde, gelisimizde Corendon Airlines ile bir aile gibi olduk. Özel uçus yapmanin oyuncularimizin sakatliklardan uzak kalmasina da çok pozitif etkileri oldu. Gerçekten deger ortagimiz oldular. Ayrica bizim için ugurlu da geldiler." seklinde konustu.

Gelecek sezon da sampiyonlugu hedeflediklerini aktaran Ataman, "Tabii ki sporda sürdürülebilirlik çok önemli. Avrupa ve Türkiye sampiyonlugu üzerimizde daha da büyük sorumluluk yaratacak. Çünkü sampiyonlugumuzu korumak istiyoruz. Ayrica gelecek sezon taraftarlarimizla da tekrar bulusacagiz. Sampiyon bir takim olarak taraftarla bulusmak harika olacak. Deplasman maçlarinda ise rakiplerimizin taraftarlari tarafindan sampiyon olarak karsilanacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Deneyimli basantrenör, "'Kariyerinizdeki basarilari hangi kelimelerle özetlersiniz?' sorusunu, "Kariyerim boyunca elde ettigim tecrübeler benim için çok ögretici oldu. Özellikle yildiz oyuncularla çalisma ve kadrodaki oyunculari yildiz haline getirme noktasinda bundan hep yararlandim. Basariya ulasmak için tecrübenin yani sira cesaret ve öz güvene de sahip olmalisiniz. Ayrica en önemli hususlardan biri de adanmislik. Yaptiginiz isi, is olarak görmemek ve bunu hayat tarzi olarak benimsemek çok kritik." seklinde yanitladi.

Ergin Ataman, kariyerindeki en önemli isimlerden birinin Aydin Örs oldugunun altini çizerek söyle konustu:

"Kuskusuz antrenörlük kariyerimde destekçilerim oldu. Bunlarin basinda da efsane isim Aydin Örs geliyor. Onunla birlikte Anadolu Efes’te 7 sene boyunca çalistim ve ondan egitim aldim. Ilk basantrenörlük deneyimimde Ercüment Sunter’in de çok degerli katkilari oldu. Ancak bunlar torpil olarak algilanmasin. Çünkü hem Italya’da hem de Türkiye’de elde ettigim basarilar sayesinde hep kulüpler bana teklifte bulundular."

Ataman, hayat sloganini ise "Hedefler bitmez, hiçbir zaman tatmin olma. Avrupa sampiyonlugu, Türkiye sampiyonlugu, yilin koçu seçilme gibi duygular çok güzel ama kisa tatilinin ardindan durmak olmayacak. Hep yeni hedeflerim olacak." sözleriyle açikladi.

Kaynak: AA