Ampute Futbol Milli Takimi Afyonkarahisar'da Kampa Girdi

Ampute Futbol Milli Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak, düzenlenecek olan Avrupa sampiyonasinin basarilarinin tesadüf olmadigini göstereceklerini ifade ederek, “Dünyada ampute futbol bizden sorulur. Önümüzde bir Avrupa Sampiyonasi var. 10 ülke arasinda sampiyon olduk, simdi 16 ülke arasinda basarimizin tesadüf olmadigini göstererek, çitayi yükseltmemiz için çalisiyoruz” dedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takimi Afyonkarahisar’da kampa girdi. Ampute Milli Takimi 6 teknik ekip ve 25 sporcuyla birlikte Kocatepe Spor Kompleksinde antrenmanlarina basladi.

Ampute Futbol Milli Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak, yaptigi açiklamada, suanda Avrupa sampiyonasinin devam ettigini ifade ederek; “Biz ülke olarak erken elendik gruplardan çikamadik. Herkesin gözü bizim üzerimizde. Bizim basarili olmamiz lazim. “Bizim Çocuklar” dediler biz de kendi aramizda gazi olarak, “Bizim Aslanlar” diyoruz. Çok istedik basarili olalim diye çok iyi bir jenerasyonumuz vardi ama olmadi” dedi.



“Ay-yildizli bayragimizi dalgalandirmak için çalismak zorundayiz”

“Dünyada ampute futbol bizden sorulur” diye Çakmak, “Önümüzde bir Avrupa Sampiyonasi var. 10 ülke arasinda sampiyon olduk, simdi 16 ülke arasinda basarimizin tesadüf olmadigini göstermek ve çitayi yükseltmemiz için çalisiyoruz. Arkadaslara su cümleyi söyledim; ’Kimsede olmayan siz de var’. Istek, azim, cosku, heyecan, duygu ve inanç. Herkeste inanç vardir ama diger saydiklarim hirs ve azim herkeste olmuyor. Bunun için sizde oldugu için Türk halki her zaman bakis açisi ve düsüncesi iyidir. En büyük destegi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Spor Bakanligimiz ile Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonumuz ve TFF’den aldik. Eylül ayinda Polonya’nin Krakow sehrinde düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi’nin ne kadar önemli oldugunun onlarda farkinda biz de farkindayiz. 83 milyona su zor günlerinde saglik çalisanlarimiz bize destek oldular biz de simdi onlari mutlu etmek için ay-yildizli bayragimizi dalgalandirmak için gece-gündüz çalismak zorundayiz. Basari olmak zorundayiz” diye konustu.



“Dünya kupasini almak istiyoruz”

Milli Takim oyuncusu Ömer Güleryüz ise Afyonkarahisar’in havasinin güzel ve antrenmana uygun oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:

“Toplam 11 günlük bir kampimiz var. Akabinde kamplarimiz devam edecek. Toplamda 4 kampla birlikte Avrupa Sampiyonasi’na gidecegiz. Takimimiz iyi. ’Ampute futbol dünyada Türkiye’den sorulur’ sloganiyla çiktigimiz bu yolda 2017’de elde ettigimiz Avrupa Sampiyonasi basarisini ikinci kez tekrarlamak istiyoruz. Bunun bir tesadüf olmadigini göstermek istiyoruz. Hederfimiz; 2022’de Türkiye’de düzenlenecek olan Dünya Kupasi’ni alarak, yolumuzda devam etmek. Tabii ki hedefimiz öncelikle Avrupa Sampiyonasi. Elimizdeki apoleti birakmak istemiyoruz. Eylül ayinda düzenlenecek turnuvada tekrar sampiyon olup ülkemize dönmek istiyoruz.”

Kaynak: İHA