Almanya'da Yeni Sezonda Statlara En Fazla 25 Bin Seyirci Alinmasina Yesil Isik

Almanya'da 2021-2022 futbol sezonunda yapilacak karsilasmalarda belirli sartlarda en fazla 25 bin seyircinin statlara alinmasina izin verilecek.

Alman Haber Ajansinin (DPA) haberine göre, federal ve eyalet basbakanlarinin müstesarlari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine iliskin bir toplanti gerçeklestirdi.

Burada alinan karara göre, karsilasmalarda statlarin kapasitesinin yüzde 50'sine kadar seyirci alinabilecek, ancak üst sinir olarak 25 bin seyirci belirlendi.

Bavyera eyaletinde ise Kovid-19'un mutasyona ugrayan Delta varyanti, tatilden döneceklerle ilgili muhtemelen yasanacak sorunlar ve diger ülkelerde artan vaka sayilari nedeniyle statlarin kapasitesinin yüzde 35'ine kadar seyirciye izin verilecek.

Böylelikle Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son sampiyonu Bayern Münih'in karsilasmalarini oynadigi Allianz Arena'ya en fazla 20 bin seyirci alinabilecek.

Kararin simdilik 11 Eylül'e kadar geçerli olacagi, salgindaki durumun iyiye gitmesi halinde tedbirlerin daha da gevsetilebilecegi belirtildi.

Seyircilerden mesafe ve hijyen kurallarina uymalari ve Kovid-19'a karsi asi olmayanlarin negatif test sonucunu ibraz etmeleri istenecek.

Toplantida alinan kararlarin eyalet hükümetleri tarafindan da onaylanmasi gerekiyor.

Kaynak: AA