AIÇÜ'lü Ögrenci Kick Boks'ta Altin Madalyanin Sahibi Oldu

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 3. Sinif ögrencisi Tuba Çolo, Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Ferdi Büyük ve Gençler Kick Boks Sampiyonasi’nda Türkiye Sampiyonu oldu.

Sirnak’ta 1-7 Temmuz 2021 tarihleri arasinda düzenlenen Türkiye Ferdi Büyük ve Gençler Kick Boks Sampiyonasina yaklasik 1500 sporcu katildi.

Turnuvaya Hüseyin Oflaz yönetiminde hazirlanan AIÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Egitimi Bölümü 3. Sinif ögrencisi Tuba Çolo, basarili bir turnuva geçirerek 52 kg K-1 Style Büyükler kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldu. Çolo, 15-24 Ekim 2021 tarihleri arasinda Dünya Kick Boks Organizasyonlar Birligi (WAKO) tarafindan Italya’da düzenlenecek Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecek.

AIÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan vekili Dr. Ögr. Üyesi Serkan T. Aka, AIÇÜ Saglik Kültür Spor Daire Baskani Mehmet Fatih Karaoglan, Sampiyon ögrenci Tuba Çolo ve antrenör Hüseyin Oflaz’i makaminda kabul eden AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AIÇÜ’yü ve Agri’yi sampiyonada basariyla temsil eden Çolo’yu ve antrenörünü, elde ettikleri basaridan dolayi tebrik etti. Prof. Dr. Karabulut, Üniversite olarak tüm sporcularin yanlarinda olduklarini, bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA