Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, Transfer Çalismalarini Sürdürdüklerini Söyledi Açiklamasi

'Yönetimimizle istisare yapip sistemimize uygun oyuncular almaya çalisacagiz. Transfer çalismalarini titizlikle sürdürüyoruz' 'Bazi oyuncularla asama kaydedildi. Imza asamasina gelen oyuncular var. Onlarla takima güç katacagiz' '(Yabanci kurali) Öz güveni olan insanlar, çok fazla kararlari degistirmez. Yabanci kuralini çok fazla degistirmeyi dogru bulmuyorum'

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Irfan Buz, transfer çalismalarini titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Irfan Buz, Orduzu Pinarbasi Tesisleri'ndeki antrenmandan önce basin mensuplarina yaptigi açiklamada, yeni sezon öncesi kadro planlamasi için yogun bir çalisma içinde olduklarini belirtti.

Yeni sezon hazirliklarina Malatya'da basladiklarini ve 8 Temmuz'da Bolu'da kampa gireceklerini aktaran Buz, söyle devam etti:

"Yönetimimizle istisare yapip sistemimize uygun oyuncular almaya çalisacagiz. Transfer çalismalarini titizlikle sürdürüyoruz. Bu yil pandemiden dolayi yurt disina çikmak kolay degildi. Biz son çeyrekte ligde kalma mücadelesi verdigimiz için planlamayla ilgili de sikintilar oldu. Bizim sundugumuz oyuncular tartisilacak isimler degil. Rayane Aabid ve Oussama Haddadi gibi iki çok önemli oyuncumuz oldu. Aabid çok önemli bir oyuncu ve üst düzey müsabaka sayisi var. Ben zaten Haddadi'yi taniyorum. Kasimpasa'da kisa bir dönem çalistik. Bu oyunculari bünyemize kattik."

Transferde birçok oyuncuyla görüstüklerini belirten deneyimli teknik adam, su görüsleri aktardi:

"Bazi oyuncularla asama kaydedildi. Imza asamasina gelen oyuncular var. Onlarla takima güç katacagiz. Yeni Malatyaspor'a önemli oyunculari kazandirmak ama ayni zamanda gençlerimize de önem vermek istiyoruz. Birçok genç arkadasimizi transfer ettik. Yurt içinde oldugu için izleme firsatimiz oldu. Ben genç oyunculari çok seviyorum. Türk futboluna çok genç oyuncu kazandirdik. Bize faydali olacak oyunculari çikarmak istiyoruz." diye konustu.

Buz, bir basin mensubunun "Adem Büyük, A Milli Takim'da neden yer almadi?" sorusuna, "Adem Büyük önemli bir oyuncu ve bana göre milli takimda olmasi gerekiyor. Tecrübesiyle çok efektif bir oyuncu." yanitini verdi.

- "Yabanci kuralini çok fazla degistirmeyi dogru bulmuyorum"

Türkiye Futbol Federasyonunun yabanci oyuncu kuraliyla ilgili yaptigi degisikligi de degerlendiren Irfan Buz, sunlari kaydetti:

"Öz güveni olan insanlar, çok fazla kararlari degistirmez. Yanlislar, dogrular olabilir ama en azindan bir çizgi olur. Yabanci kuraliyla ilgili sürekli degisim yaptiginiz zaman demek ki öz güvenli degiliz. Sürekli bir arayis içerisindeyiz. Yabanci kuralini çok fazla degistirmeyi dogru bulmuyorum. Eger istikrar yakalamak istiyorsaniz çok fazla degistirmeyeceksiniz."

- Antrenman

Yeni Malatyaspor, Bolu kampi öncesi Orduzu Pinarbasi Tesisleri'ndeki son antrenmanini gerçeklestirdi.

Teknik direktör Irfan Buz yönetiminde kosu ve isinma hareketleriyle baslayan antrenmanda, genel kuvvet çalismasi üzerinde duruldu.

Idman, yenilenme kosusu ve soguma hareketleriyle tamamlandi.

Kaynak: AA