Tokyo Olimpiyatlarina ALKÜ'lü 3 Sporcu Katilacak

Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunlarina ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden 3 sporcu katilacak.

32. Yaz Olimpiyat Oyunlari Japonya’nin baskenti Tokyo’da 23 Temmuz ve 8 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek. Türkiye su ana kadar 14 bransta 91 sporcu ile Tokyo Olimpiyatlari’na kota hakki kazandi. Türkiye Olimpiyat Takimi’nin üç sporcusu ise ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde ögrenim görüyor.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Egitimi Bölümü ögrencileri Salih Korkmaz ve Evin Demir Yürüyüs bransinda, Beden Egitimi ve Spor Bölümü’nde özel ögrenci olan Eda Tugsuz ise cirit atma bransinda ülkemizi temsil edecekler.

Salih Korkmaz, 20 kilometre yürüyüs bransinda olimpiyat baraj derecesini geçerek katilim hakki kazanmisti. Korkmaz su anda dünya siralamasinda 1:18:42 derecesi ile 9. sirada yer aliyor. Doha’da 2019 yilinda yapilan dünya Atletizm Sampiyonasinda 5. ayni yil Isveç’in Gvle kentinde yapilan U23 Avrupa Sampiyonasinda ikinci olarak gümüs madalya kazanmisti.

Evin Demir, kadinlar 20 kilometre yürüyüs bransinda dünya siralamasinda 51. Siradan olimpiyat oyunlarinda yarisma hakki kazandi. Demir, Meryem Bekmez ve Ayse Tekdal’in ardindan üçüncü sporcu olarak Tokyo Olimpiyat Oyunlarinda yürüyüs bransinda yarisacak. ALKÜ Spor Bilimleri’nde özel ögrenci olarak ögrenim gören Eda Tugsuz ise 6 Haziran 2019’da gerçeklestirdigi 64.51 metre derecesi ile Tokyo Olimpiyat Oyunlari’na 15. siradan katilim hakkini elde etmisti.

“Ögrencilerimiz gögsümüzü kabartti”

Yasanan gelismelerden çok mutlu olduklarini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Ülkemizi temsil edecek 91 sporcudan 3’ünün ALKÜ’de egitim aliyor olmasi gerçekten bizim için gurur verici. Ögrencilerimizin mücadelelerini yakindan takip edecegim. Insallah bizlere yeni mutluluklar yasatacak basarilar elde ederler. Olimpiyat Oyunlari’nda yarisacak Türk Milli Takimlarinda ülkemizi temsil edecek tüm sporcular ile üniversitemizde ögrenim gören olimpik sporcularimiza basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA