Tokyo Olimpiyatlari'na Diyarbakir Damgasi

Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda Diyarbakir’dan ilk defa 4 sporcu ve 4 antrenör katilacak. 3 atlet, 1 aticinin yer alacagi oyunlarda, Aydin Çetin, Sinan Aslan, Çetin Aslan ve Abdurrahman Akgün antrenör olarak ay-yildizli formayi temsil edecek. Meryem Bekmez, Ayse Tekdal, Abdulselam Imuk atletizm, Ömer Akgün ise aticilik bransinda Diyarbakir adina oyunlarda olacak.

Korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle geçen yil ertelenen Tokyo Olimpiyatlari’nda Türkiye’yi temsil etme hakki kazanan milli sporcularin sayisi yükseldi. Türkiye su ana kadar 14 bransta 91 sporcu ile Tokyo Olimpiyatlari’na kota hakki kazanirken, en büyük basari Diyarbakir’dan geldi. Daha önce 3 sporcuyla oyunlara katilacak olan Diyarbakirli atletlere, Abdulselam Imuk da eklendi.

Atletizm Federasyonu Milli Takim Antrenörü ve Diyarbakir Gençlik Hizmetleri Sube Müdürü Aydin Çetin, hem Türkiye hem de Diyarbakir için tarihi günler yasadiklarini söyledi.

Çetin, atletizm için çok degerli sporcular ile olimpiyatlara gideceklerini ve madalya umutlarinin yüksek oldugu belirtti.

Diyarbakir için tarihi günler yasadiklarini ve hiç bir zaman bu kadar çok sporcu ile olimpiyatlara gidilmedigini ifade eden Çetin, "Diyarbakir hiç bu kadar basarili olmadi. Ilkler yasandi. Olimpiyatlarin kurulusundan bu yana ilk kez bu kadar çok sporcuyla Diyarbakir, oyunlara katilim gösteriyor. 4 sporcu ve 4 antrenör olimpiyatlara gidiyor. Bu bir ilktir. Bu ilkin gururu ve mutlulugunu yasiyoruz" dedi.



"Gençlerimize güvenelim"

Atletizmin her geçen gün büyük bir ivme kazandigi Diyarbakir’da bireysel sporun daha fazla önem kazanmasi gerektigine vurgu yapan Milli Antrenör Çetin, "Atletizm, Diyarbakir’in en basarili spor branslarinin basinda yer aliyor. Bölgede yasayan gençlerimiz, kendilerine imkan sunulmasi halinde ne kadar basarili oldugunu gösterdiler. Bu nedenle gençlerimize daha fazla imkanlar sunmaliyiz. Atletizm ve aticilik basta olmak üzere tüm bireysel sporlara önem vermeliyiz. Spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunup, kendini spora adayan antrenörlerle yol almaliyiz. Biz bu potansiyele sahibiz. Kendimize ve sporcularimiza güveniyoruz. Yetkililerimizin de bize inanmasini ve her türlü imkani da sunmalarini arzuluyoruz. Yakaladigimiz bu potansiyeli artirarak yolumuza devam etmemiz için herkesi yanimizda görmek istiyoruz" diye konustu.



"Sporcularimiza güveniyorum"

Olimpiyatlara katilacak sporculara güvendigini ifade eden Aydin Çetin, Tokyo’dan dereceyle dönmek istediklerini söyledi.

Çetin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Atletlerimiz yürüyüs bransinda mücadele edecekler. Meryem Bekmez, Ayse Tekdal kadinlar, Abdulselam Imuk ise 20 kilometre erkekler kategorisinde mücadele edecek. Ömer Akgün kardesimiz de aticilik bransinda Diyarbakir’i temsil edecek. Insallah atletlerimiz yarislari en iyi sekilde tamamlar, Ömer de hedefi on ikiden vurarak, bizleri gururlandirir."

Ömer Akgün: "Benim için ayri bir önemi var"

Milli atici Ömer Akgün, olimpiyatlara umutlu gittigini kaydederek, "Olimpiyatlara katilma kotasini daha önce elde etmistim. Ama çalismalarimi araliksiz sürdürdüm. Kendimi hazir hissediyorum. Insallah oyunlarda arzuladigim basarilari elde ederim. Benim için bu olimpiyatlarin ayri bir önemi var. Çünkü agabeyim Abdurahman Akgün de antrenörüm olarak yanimda olacak. Onun destegi beni ayrica motive edecektir" seklinde konustu.

Diyarbakirli diger sporcular da yaptiklari ortak açiklamada ise Tokyo’da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarini ve kendilerine güvenenlerin inancini bosa çikarmayacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA