Sakarya'da Türkiye Gençler Ve Büyükler Wushu Sampiyonasi Basladi

Sakarya'da, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Gençler ve Büyükler Wushu Sampiyonasi basladi.

Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda seyirci alinmadi, federasyon görevlileri, hakem, sporcu ve antrenörler Hayat Eve Sigar (HES) koduyla giris yapti.

Adapazari'nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili dolayisiyla düzenlenen organizasyonda 48 ilden erkek ve kadin sporcular wushu taolu, sanda, light sanda ve tui shou alanlarinda mücadele veriyor.

Organizasyonun ilk gününde yas sinirlamasinin olmadigi taolu kategorisindeki müsabakalar yapiliyor.

Dereceye giren sporcularin Avrupa sampiyonalarina katilma hakki elde edecegi ve teknik heyet tarafindan uluslararasi turnuvalarda degerlendirilebilecegi sampiyona, 14 Temmuz'da Wushu Kung Fu Galasi ile son bulacak.

- "2000'e yakin sporcu katiliyor"

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Baskan Vekili Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine, normallesme takviminin açiklanmasinin ardindan ilk organizasyonlarini Sakarya'da yaptiklarini söyledi.

Organizasyona katilimin yüksek oldugunu belirten Akyüz, "Minik ve yildizlari sampiyonaya davet etmedik, buna ragmen 2000'e yakin sporcu katiliyor. 10 gün boyunca faaliyetlerimizi yapacagiz." dedi.

Akyüz, Bulgaristan'da 2 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'na gidecek iki takimin bu organizasyondan seçilecegini aktararak.

Kaynak: AA