Motodrag Yarislari Nefes Kesti

İçel’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve İçel Motosiklet Spor Kulübü isbirliginde düzenlenen Motodrag yarismasi nefesleri kesti. Türkiye’nin çesitli bölgelerinden gelen 50 sporcu, binlerce seyirciye görsel sölen yasatti.

Adanalioglu Mahallesi’nde gerçeklestirilen etkinlik, motor tiplerine göre 7 ayri kategoride düzenlendi.

Bu kapsamda sporcular, gerçeklestirdikleri isinma turlarinin ardindan, sirali turlar ve ikili yarislari gerçeklestirdi. 400 metre uzunlugundaki pistte yarisan ve dereceye giren sporculara, kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Etkinlik alanina gelen ve sporcularla sohbet eden Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, "Su an burada çok güzel bir pistimiz var. Biz ilk seçildigimizde uçmayan kalmasin projesiyle; gençlerimizi, kadinlarimizi ve çocuklarimizi buradan havalandirarak, kentin üstünde güzel bir uçus sagladik. Bu sefer yine yerden ayaklarini kesiyoruz ama farkli bir cihazla kesiyoruz. Motorla ve hizla kesiyoruz. Drag deyince akla sadece motosiklet gelmesin, araçlar için de bu yapilabilir. Bugün motosikletlerin ayni kategoride yarislarini izleyecegiz. Katilim saglayan birçok sporcu uluslararasi yarismalara katilim saglayan yarismacilar. Hemen hemen hepsi bana sunu dedi, ’Baskanim pisti daha da genisletirsek, Türkiye Sampiyonasi da burada olsun’ dediler. Biz de federasyonumuzla görüsecegiz, insallah Türkiye Sampiyonasi’ni burada yapacagiz" dedi.

Federasyonun Il Temsilcisi ve İçel Motosiklet Spor Kulübü Baskani Yusuf Güder ise kentte bu büyüklükteki organizasyonun ilk kez yapildigini belirterek, "İçel’i, Akdeniz’i tanitmak adina güzel bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Tüm güvenlik önlemlerini aldik. Biz, ’caddeden piste’ sloganiyla yola çiktik. Caddelerde binlerce insan adrenalin duygusu adina hayatlarini kaybediyorlar. En büyük amacimiz, gençlerimizi böyle organizasyonlarla yönlendirmenin zeminini hazirlamak" ifadelerini kullandi.

Yapilan yarislarin ardindan Pro Street kategorisinde birinci olan Tuncer Yesil, ikinci olan Caner Kit ve üçüncü olan Kamil Kirbas’a kupa ve ödüllerini Baskan Gültak verdi.

Kaynak: İHA