Jumping Tabiat Birbirinden Heyecanli Yarislara Sahne Oldu

Tabiat Binicilik Merkezi tarafindan düzenlenen Jumping Tabiat Engel Atlama Yarismalari, binicilik sporu tutkunlarini bir araya getirdi.

Türkiye’nin çesitli illerinden gelen biniciler, Jumping Tabiat Engel Atlama Yarismalari’nda bulustu. Müsabakalarda biniciler 50 cm’den 105 cm’ye kadar parkurlarda yaristi. Türkiye’nin önemli binicilik merkezleri arasinda yer alan ve her yastan binicinin bulusma noktasi olan Tabiat Binicilik Merkezi, birbirinden renkli ve heyecanli müsabakalara ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Geçtigimiz günlerde Atli Dayaniklilik disiplininde Tabiat Endurance yarislari düzenleyen tesis, bu kez ‘Jumping Tabiat Engel Atlama Yarismalari’nda binicilik sporuna gönül verenleri bir araya getirdi.

Türkiye Binicilik Federasyonu koordinasyonunda, Tabiat Binicilik Merkezi ev sahipliginde gerçeklesen yarislara Türkiye’nin çesitli illerindeki binicilik kulüplerinden ve bireysel olarak profesyonel sporcular katildi.

Tesisin açik manejinde gerçeklestirilen yarismalarda ilk gün bes, ikinci gün ise 4 müsabakadan iki günde toplam 9 yarisma kosuldu. 50 cm’den 105 cm’ye kadar farkli kategorilerde gerçeklesen parkurlar, özellikle gelecek vadeden genç yildizlara ilerideki kariyerleri için harika bir deneyim yasatti.

Elverisli hava kosullarinda gerçeklesen müsabakalara binicilerin yani sira sporseverler ve aileleri de büyük ilgi gösterdi. Müsabakalar sonunda basarili olan ve dereceye giren binicilere kupa ve madalyalari verildi.

Düzenlenen yarismalarin ardindan alinan sonuçlar söyle:

1) Ilk günün ilk yarisinda 10 genç ve çocuk binici maneje çikti. 50 cm kategorisinde PII ve Yeni Binici sinifinda yarismayi tamamlayan tüm birinciler yarismanin birincisi olarak ilan edildi.

2) 60 cm kategorisinde yarismayi PII sinifinda Balkiz isimli atiyla Ela Sönmez, Yeni Binici sinifinda ise Lizaz isimli atiyla Mavi Derin Pekiner birinci tamamladi.

3) 17 sporcunun mücadele verdigi 80 cm parkurunda PIII-EA kategorisinde Lord isimli atiyla Bade Bastürk, Yeni Binici sinifinda ise Lizaz isimli atiyla Mavi Derin Pekiner birinci oldu.

4) 90 cm kategorisinde Yeni Binici sinifinda Keep On Shining isimli atiyla Su Özkök ve Genç Yetiskin Biniciler sinifinda Sirius De Virton isimli atiyla Ahmet Arif Aksakaloglu birinci oldu.

5) Ilk günün son yarisi ve en yüksek engel kategorisi olan 105 cm kategorisini, Sirius De Virton isimli atiyla Tabiat Binicilik Merkezi sporcusu Ahmet Arif Aksakaloglu birinci olarak tamamladi.

6) Basarili performanslarin sergilendigi ikinci gün yarislari 60 cm kategorisi ile basladi.

Bu kategoride Maritca isimli atiyla Ecrin Sen, Lord isimli atiyla Bade Bastürk ve Brownie isimli atiyla Su Özkök kendi siniflarinda birinci oldu.

7) 24 binicinin mücadele ettigi ikinci günün ikinci yarisi olan 70 cm kategorisinde Tabiat Binicilik Merkezi sporculari Ela Sönmez, Bade Bastürk ve Serhat Mutlu kendi kategorilerinde birinci olarak bitirdi.

8) Müsabakanin ‘Arkadas Parkuru’ olarak adlandirilan ve iki binicinin ayni anda gerçeklestirdigi 90 cm parkurunu ise Beyza Nur Kaya ve Serhat Mutlu ekibi kazandi.

9) Jumping Tabiat Engel Atlama Yarislarinin son yarisi 105 cm kategorisinde gerçeklesirken, Tabiat Binicilik Merkezi sporculari Beyza Nur Kaya ve Ahmet Arif Aksakaloglu, kendi siniflarinda bu yarisi da basariyla tamamladi ve kupalarini aldi.

Kaynak: İHA