Isitme Engelliler Dünya Güres Sampiyonasi

Büyükler grekoromen stilde 3 altin, 2 gümüs ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, dünya sampiyonu oldu Ayni stilde gençlerde 1 gümüs ve 4 bronz madalyaya ulasan milliler, dünya üçüncülügünü elde etti.

Isitme Engelliler Dünya Güres Sampiyonasi'nda gençler ile büyükler grekoromen stilde milli sporcular, 3 altin, 3 gümüs ve 9 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandi.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Istanbul'da düzenlenen organizasyonun ilk 3 gününde grekoromen stilde büyükler ve gençler müsabakalari gerçeklestirildi.

Büyüklerde 3 altin, 2 gümüs ve 5 bronz madalya kazanan Türk Milli Takimi, dünya sampiyonu oldu. Bu kategoride Mükremin Aktas, Kürsat Kiraz ve Ahmet Talha Kacur altin, Mehmet Ali Yigit ile Kadir Kus ise gümüs madalya elde etti. Mustafa Baki, Muhammet Akdeniz, Bayram Aksu, Mustafa Kilinç ve Ferhat Binici ise bronz madalya kazandi.

Gençlerde ise 1 gümüs ve 4 bronz madalyanin sahibi olan milliler, dünya üçüncülügünü elde etti. Bu kategoride Kadir Mert Türkmen gümüs, Hamza Kurak, Kemal Yildiz, Alihan Bayraktar ve Abdi Polat ise bronz madalyaya ulasti.

Organizasyona serbest stil müsabakalariyla devam edilecek. Sampiyona, 8 Temmuz'da tamamlanacak.

Kaynak: AA