Irfan Buz Açiklamasi 'Adem Büyük, Milli Takimda Olmasi Gereken Bir Futbolcu'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, 2020-2021 sezonunda en çok gol atan yerli futbolcu olan Adem Büyük’ün milli takimda olmasi gereken bir futbolcu oldugunu söyledi.

Yeni Malatyaspor, 2021-2022 hazirliklarini Teknik Direktör Irfan Buz yönetiminde Pinarbasi Nurettin Soykan Tesislerinde gerçeklestirdigi antrenmanla sürdürdü. Düz kosu ve isinma hareketiyle baslayan antrenman çift kale maçla sona erdi. Dogu Anadolu ekibi, 2 günlük iznin ardindan ikinci etap kamp çalismalari için 8 Temmuz Persembe günü Bolu Abant’ta top basi yapacak.

Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Irfan Buz, sezon öncesi yapilan hazirliklarin önemine deginerek, “Çok mutluyuz, ligde kalmak bizim için çok çok önemliydi. Antrenmanlarimiz çok güzel geçti, bu günde bitiriyoruz. Bundan sonra 2 günlük bir izin var. Ayin 8’inde Bolu’da bulusuyoruz. Iki etap olacak Bolu’da orada çalismalarimizi sürdürecegiz. Her seyden evvel 12 tane oyuncumuz bizden ayrildi. Revizyon oluyor, baya giden oldu. Önümüzdeki yil için her zaman sezon basi çok önemlidir. Neden önemlidir, sezonun temelini atiyorsunuz. Sistem açisindan bizde, yönetimimizde, takimimizla, transfer komitemizle birlikte istisare içerisine girdik ve çalismalarimiz sürüyor. Transfer çalismalarimiz gerçekten titizlikle sürüyor, onu söyleyebiliriz” dedi.



Transfer komitesine verilen listedeki bazi futbolcularla imza asamasina gelindiginde deginen Buz, “Son çeyrekte Lig’de kalma mücadelesi verdigimiz için planlamayla ilgili sikintilar olabiliyor, zaman açisindan. Tabii ki bizim sundugumuz oyuncular tartisilacak oyuncular degiller. Aabid ve Hadadi çok önemli futbolcular, takimiza kattik. Verdigimiz listede yer alan bu oyunculari kadromuza kattik ve daha oyuncularimiz var. Onlarla baya asama kaydedildi, onlarla imza asamasina gelme durumu oldu. Insallah onlarla birlikte takimimiza güç katacagiz. Yeni Malatyaspor olarak önemli oyunculari kazandirmak istiyoruz ama ayni zamanda gençlerimize de önem vermek istiyoruz” dedi.



2020 -2021 yilinda en fazla gol atan yerli oyuncunun Yeni Malatyasporlu Adem Büyük olduguna dikkat çeken Buz, “Bu sene yurt içinde en fazla gol atmis yerli oyuncuyu kendi bünyemizde barindiriyoruz. 17 tane gol, az gol degil. Bazen penalti sayisini Adem Büyük’de söylüyorlar. Olayin içerisinde yine Adem Büyük var yani. Önemli bir futbolcu ve bana göre de milli takimda olmasi gereken bir futbolcu. Tecrübesiyle ve her seyiyle efektif bir futbolcu. Genel anlamda ofansif bir futbol oynamak istiyoruz ama ayni zamanda takimimizi dengeli bir sekilde tutmak zorundayiz, kolay degil. Lig seviyesinde de bunu son 2 yilda gördük bunu. Çok iyi çalismaniz ve bunu takim halinde iyi yapmaniz gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA