Giresunspor Baskani Karaahmet Açiklamasi 'Zamani En Dogru Sekilde Kullanarak Transferleri Gerçeklestirmeyi Hedefliyoruz'

Giresunspor Kulübü Baskani Hakan Karaahmet, transferlerde daha zamanlari oldugunu belirterek, "Zamani en dogru sekilde kullanarak transferleri gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda her sey yolunda." dedi.

Karaahmet, Çotanak Spor Kompleksi'nde düzenledigi basin toplantisinda, takimin sezon öncesi birinci etap kampini Erzurum'da sürdürdügünü söyledi.

Iç transferi tamamladiklarini, dis transferde ise 4 isimle anlastiklarini ifade eden Karaahmet, Galatasaray'dan Okan Kocuk ile de sözlesme imzalama asamasina gelindigini belirtti.

Karaahmet, Okan Kocuk'un bir iki gün içerisinde kampa katilacagini kaydederek, Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas'a oyuncunun transferi konusundaki yardimlarindan dolayi tesekkür etti.

Zamanlarinin bulundugunu ve kadro olusturma noktasinda aceleci davranmadiklarini aktaran Karaahmet, söyle konustu:

"Bazilarina göre transfer söyle bir sey. 'Ben bugün onu aldim, o bitti.' Bizimki öyle bir sey degil. Giresunspor dogru zamanda, dogru transferi yaparak basariya ulasmis bir takim. Biz bir seyi yeniden yapmiyoruz. Biz geçen sene ne yaptiysak, onun benzerini yapmaya devam ediyoruz. Çünkü Giresunspor'un geçen sene sampiyon oldugundaki hikayesini bir baska takim yazabilecek mi? Bilmiyorum ama biz yazdik. Bu bir rastlanti, bir sans degildi. Sans denilen bir iki maç olan seydir. Bir takim 17 hafta lider, sonunda da ilk ikide ligi bitiriyorsa burada yapilan islerin dogrulugu tescillenmis olur. Biz de geçen seneki transfer döneminde ayni titizlik, hassasiyet ve ayni zaman planlamasi içerisinde Giresunspor'un transfer politikasini götürdük. Bu sene de öyle olacak."

Karaahmet, Giresunspor'a en uygun futbolculari belirleyerek getirdiklerini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Transferin hepsinde benim imzam var. Teknik direktörümüzün imzasi var. Ciddi bir ekip çalismasi var. Daha olmadan, ortaya çikmadan elestiri mantigi birazcik üzücü. Transferlerde daha zamanimiz var. Zamani en dogru sekilde kullanarak transferleri gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda her sey yolunda. 'Kimse söyledi' diye transfer yapmiyoruz. Her takimin sartlari, yol haritasi farkli. En dogru kararin bizim tarafimizdan verilen karar olduguna eminim."

Ikinci etap kampina kadar takimin yüzde 80-90 yapilanmasinin tamamlanmis olacagini, mevcut oyuncularina güvendiklerini dile getiren Karaahmet, "Giresunspor'da sampiyonluk yasamis elimizde 10'a yakin futbolcumuz var. Onlar Süper Lig'deki futbolculardan farkli degil. Inanmayanlar olabilir ama inananlar görecekler." ifadelerini kullandi.

Karaahmet, bir yapi kurmaya çalistiklarini, Giresunspor'un dogrulariyla en iyi yere gelecegini kaydederek, "Transfer dogrulariyla ekonomik dogrulariyla takim dogrulariyla Giresunspor'un dogru isler yaptigini herkese yine gösterecek. Önce kendimize güvenelim. Giresunspor bu sene yine örnek bir takim olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Yerli ve yabanci olmak üzere kadrolarina simdilik 10 oyuncu daha katmayi planladiklarini, takimin performansina göre transferler olabilecegini ifade eden Karaahmet, "Takim kuruldukça oradaki futbolcularin uyumuna bakacagiz. Hocamizin raporlarina göre ek oyuncu ihtiyaci olup olmadigina bakacagiz. Agustos 13-15 gibi lig baslayacak ama transfer devam edecek. Elimizdeki futbolcularimizin performanslarina göre transferimiz daha belirginlesecek." diye konustu.

Karaahmet, yabanci kontenjanini tam olarak doldurmayi planlamadiklarini, anlasmalar yapildikça bunlari kamuoyuyla paylasacaklarini söyledi.

Çotanak Spor Kompleksi'nde loca satislarinin basladigini da belirten Karaahmet, kulübe mali destek saglanmasi amaciyla sivil toplum kuruluslari ve is adamlarindan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA