Futbol Sahasinda Terapi

Tüm dünyada etkili olan ve birçok davranis kaliplarini degistiren pandeminin olumsuz etkilerini azaltma amaçli olarak Yerköyspor, uzman psikologdan destek aldi.

Konuya iliskin açiklama yapan Yahyali Belediye Baskani ve Yerköyspor Onursal Baskani Esat Öztürk; “Yahyalimizin hemen her mahallesine çocuklarimiz basta olmak üzere tüm vatandaslarimizin faydalanacagi spor tesisleri yaptik. Bu tesisleri yaparken en önemli kriterimiz uluslararasi standartta sporcu sagligina uygun zemin seçimi oldu. Sporcu sagligi için bu birincil önceligimiz oldu. Fakat sporcunun kendi sagligini da ihmal etmememiz gerektigini biliyoruz. Bu amaçla Yahyalimizin profesyonel anlamda çalisan psikologu Mihraç Polatoglu ile görüstük. Kendisi alaninda uzman bir arkadasimiz. Kendisine Belediyemiz ve STK isbirligi ile gönüllülük esasina dayali Yerköyspor Futbol Akademisi çalismamizdan bahsettim. Çocuklarimiza motivasyon anlaminda yardim edip edemeyecegini sorduk. Sag olsun kendisi de bunu seve seve kabul edecegini söyledi.

Insallah psikologumuz Mihraç hanim minik sporcularimiza en iyi sekilde yardimci olacaktir” dedi.

Psikolog Mihraç Polatoglu ise, “Ben Yahyali’da birçok okulda sosyal sorumluluk adina seminerler düzenledim. Sayin baskanimizdan bu teklif gelince çok memnun oldum. Bugün çocuklarimizla bir araya geldim. Çocuklarimizin gözlerindeki isilti benim mutlulugumu bir kat daha artirdi. Insallah bu minik sporcu kardeslerimize en iyi sekilde yardimci olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Polatoglu, altyapi futbolculari ile tek tek ilgilendi. Saha içinde minik oyuncular ile psikolog görüsmesi renkli görüntülerin olusmasini sagladi. Saha içinde zemin üzerine bagdas kurularak yapilan görüsmeler dikkat çekti.

Kaynak: İHA