Fransiz Futbolcular Griezmann Ve Dembele'nin Irkçilik Skandali Kamerada

Fransa Milli Takimi’ndan Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele’nin 2019 yilinda kaldiklari bir oteldeki Asyali görevlilerle alay ettigi anlarin görüntüleri ortaya çikti. Dembele’nin Griezmann’a, "Bütün o çirkin yüzler sen oyun oynayabilesin diye" ifadesini kullandigi videoya sosyal medyada tepki yagdi.

Fransa Milli Takimi oyuncusu Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele’nin 2019 yilinda kaldiklari otel odasinda Asyali çalisanlarla alay ettigi ortaya çikti. Dembele’nin çektigi videoda, kaldiklari odadaki televizyona futbol oyunu kurmaya çalisan Asyali otel çalisanlari ile önce alay ettigi, daha sonra çalisanlara yönelik irkçi sözler kullandigi görülüyor. Videoda Dembele’nin Griezmann’a, "Bütün bu çirkin yüzler, sen oyun oynayabilesin diye" dedigi duyuluyor. Dembele daha sonra kamerayi Asyali otel görevlilerinin yüzlerine yakinlastirip dilleriyle de alay ediyor. “Bu nasil bir geri kalmis dildir?” diyen Dembele, “Ülkenizde teknolojik olarak gelismis misiniz, degil misiniz?” ifadelerini kullaniyor. Otel görevlilerinin ise Fransizca konusmalarini anlamadigi görülüyor.

O anlara tepki yagdi

Barcelona takiminda forma giyen iki futbolcunun ortaya çikan yeni görüntüleri sosyal medyada hizla yayilarak ülke gündemine oturdu. Sosyal medya platformu Twitter’da"#StopAsianHate" seklinde etiket açilirken, iki futbolcunun da Milli Takimda forma giymemesi gerektigi yönünde yorumlar yapildi.

Kaynak: İHA