Fiat Motor Sporlari, Hitit Rallisi'ni Kategorisinin Lideri Olarak Bitirdi

Fiat Motor Sporlari Takim Direktörü Koray Kafkas:'Fiat Motor Sporlari Takimi olarak Türkiye’nin göz bebegi olmus Egea’nin nasil yaris otomobiline evrilebilecegi konusunda çok yol kat ettik'.

Fiat Motor Sporlari, 2021 Demir Berberoglu Sezonu kapsaminda düzenlenen, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi ikinci yarisi Hitit Rallisi’ni iki çeker ve Sinif 4’te birincilikle tamamladi.

Fiat'tan yapilan açiklamaya göre, Tofas çatisi altindaki Fiat Motor Sporlari, Egea ile 3-4 Temmuz tarihlerinde Kahramankazan Belediyesi destekleriyle, Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) tarafindan organize edilen 47’nci Hitit Rallisi’ni basariyla tamamladi.

Fiat Egea’nin ralli versiyonu ile yarisan Fatih Kara ve Bilge Ayan, iki gün boyunca 84 km’si özel etap olmak üzere, 334 km uzunlugundaki asfalt zeminli parkurda mücadele ederek, Sinif 4’ün ve önden iki çeker kategorisinin galibi oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Fiat Motor Sporlari Takim Direktörü Koray Kafkas, Egea yaris otomobilinin sinif dört için özel olarak hazirlanan versiyonu üzerine çalismalarinin devam ettigini belirterek, "Iddiali bir otomobil gelistirebilmek için Tofas ArGe ile yogun bir çaba içindeyiz. Fiat Motor Sporlari Takimi olarak Türkiye’nin göz bebegi olmus Egea’nin nasil yaris otomobiline evrilebilecegi konusunda çok yol kat ettik. 12 yillik aranin ardindan yeniden düzenlenen Hitit Rallisi’nde elde ettigimiz sonuç, dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. 2021 sezonu boyunca otomobilimizi gelistirerek, sinifinin en iddiali otomobillerinden biri olmasi için çalismaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Fiat Motor Sporlari Takimi, sezona 7-8 Agustos tarihlerinde, zorlu asfalt etaplariyla bilinen 45’inci Yesil Bursa Rallisi ile devam edecek.

Kaynak: AA