EURO 2020'De Yari Final Heyecani Basliyor

Turnuvanin ilk yari final maçinda, yarin Italya ile Ispanya sahaya çikacak.

16. Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) yari final heyecani, yarin oynanacak tek maçla baslayacak.

Fransa, Almanya, Belçika ve Portekiz gibi birçok önemli takimin sürpriz sonuçlarla önceki turlarda veda ettigi sampiyonanin yari final ve final maçlari, Ingiltere'nin baskenti Londra'daki Wembley Stadi'nda oynanacak. Yari final ve final maçlarini statta 60 binin üzerinde futbolsever izleyebilecek.

Ilk yari final maçinda, turnuvanin iki tecrübeli takimi Italya ile Ispanya, kozlarini paylasacak. Yarin TSI 22.00'de baslayacak karsilasmayi, tecrübeli Alman hakem Felix Brych yönetecek.

Turnuvadaki tek sampiyonlugunu 1968 yilinda elde eden Italya, 2000 ve 2012'deki turnuvalarda ise finale kalmasina ragmen kupaya uzanamamisti.

Sampiyonanin en basarili takimlari arasinda yer alan Ispanya ise 1964, 2008 ve 2012'de zirveye çiktigi organizasyonda dördüncü kez kupaya uzanmak istiyor.

- Ingiltere ilk, Danimarka ikinci kupasini hedefliyor

Turnuvanin diger yari final mücadelesinde, Ingiltere ile Danimarka 7 Temmuz Çarsamba günü TSI 22.00'de karsilasacak.

Seyirci avantajiyla sahaya çikacak Ingiltere, turnuvadaki en önemli basarisina 1968'de üçüncü olarak ve 1996'da yari finale kalarak ulasti. Ingilizler, Danimarka'yi elemesi halinde sampiyonada ilk kez son iki takim arasina adini yazdiracak.

Sampiyonada 1992 finalinde Almanya'yi 2-0 yenerek kupaya uzanan Danimarka ise bu yil ayni basariya bir kez daha ulasmak için sahaya çikacak.

Yari final maçlarini geçen taraflar, 11 Temmuz Pazar günü finalde karsi karsiya gelecek.

Kaynak: AA