Erciyes 2021 Yol Bisikleti Yarislari, 8 Temmuz'da Baslayacak

Erciyes 2021 Yol Bisikleti Yarislari'nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Kayseri Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi, Erciyes AS Salonu'ndaki toplantida yaptigi konusmada, amiral gemilerinin kis sporlari olsa da yaz sporlari için de büyük enerji harcadiklarini söyledi.

Uluslararasi Bisiklet Federasyonunun takvimine göre, geçen yil dünyada en çok uluslararasi yarisin yapildigi yerin Erciyes olduguna dikkati çeken Cingi, "Bu yil da pandemiye ragmen çok basarili bir grafik çizmeye devam ediyoruz. Bisiklet sporu, hem dag ve sehir otellerinde doluluk olusturuyor hem de Erciyes ve Kayseri'nin uluslararasi alanda markalasmasina vesile oluyor. Bu bir süreç tabii. Avrupa buna onlarca yil önce baslamis. Biz çok geç kaldik ama ne kadar hizli hareket edersek o kadar kardir diye yolumuza devam ediyoruz." diye konustu.

Velo Erciyes Direktörü Mustafa Kemal Canfedai ise Erciyes'in son yillarda rakipleri arasinda ön plana çiktigini belirtti.

Erciyes'e gelen antrenör ve sporcularin buradan övgüyle bahsettigini aktaran Canfedai, "Erciyes, dünyadaki en iyi bisiklet parkurlarina sahip. Sadece parkur ve yol avantaji da bulunmuyor. Birçok özelligiyle kendisini ön plana çikariyor. Altyapi çalismalari, sehre yakinligi, dagda konaklama imkani gibi birçok özelligi, tercih edilmesine büyük katki sagliyor." ifadelerini kullandi.

Toplantiya, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, bazi sporcular ve antrenörler katildi.

Erciyes 2021 Yol Bisikleti Yarislari'na 18 ülkeden 200'e yakin sporcu katilacak. 8 Temmuz'da baslayacak yarislar, 25 Temmuz'da kosulacak etapla son bulacak.

Kaynak: AA