Engelli Özkan, Tekerlekli Dans Yarismasinda Mersin Büyüksehir Belediyesini Temsil Edecek

İçel Büyüksehir Belediyesinde çalisan özel gereksinimli Kenan Özkan, 9 Temmuz’da Antalya’da düzenlenecek olan Tekerlekli Sandalye Dans 4. Türkiye Sampiyonasina katilacak. Yarismada Özkan’a çalisma arkadasi Kübra Melike Saçikara eslik edecek.

İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesinde çalisan 40 yasindaki Kenan Özkan, “Hedef Türkiye sampiyonu olmak” diyerek, yaklasik 2 aydir Tekerlekli Sandalye Dans 4. Türkiye Sampiyonasina hazirlaniyor. Yürüme engeline ragmen birçok bransta sampiyonluklari bulunan Özkan, sampiyonluk için bu defa dans performansi sergileyecek.

Özkan ve Saçikara, Engelsiz Yasam Merkezinde yarismaya hazirlaniyor

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde birçok faaliyete katilan Özkan’in halter, kürek çekme ve tekerlekli sandalye kosusu gibi yarismalarda birincilikleri bulunuyor. Engelsiz Yasam Merkezinde görevli Kenan Özkan, bugünlerde ise Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskanligi tarafindan 9 Temmuz’da Antalya’da düzenlenecek olan Tekerlekli Sandalye Dans 4. Türkiye Sampiyonasina hazirlaniyor. Çalistigi merkezde “Indila-Dernière Danse” sarkisiyla prova yapan Özkan’a ayni birimde çalisma arkadasi Kübra Melike Saçikara eslik ediyor.

“Bir hevesle ‘Ben yapabilir miyim’ dedim ve yapmaya basladim”

Özkan, basketbol sayesinde dansla ilk bagini kurdugunu belirterek, “İçel Büyüksehir Belediyesinin bize verdigi imkanlarla basketbolda güzel yarismalar oluyordu. Orada bir arkadasimiz da dans ediyordu. Ben de ona heveslenerek önce ‘Ben yapabilir miyim’ dedim sonra ‘Yaparim’ deyip basladim” dedi.

Son 2 yildir dansa ilgisinin daha da arttigini belirten Özkan, bu süreçte Kongre ve Sergi Sarayinda bir de performans sergilediklerini söyledi.

Dans etmeyi sevdigini vurgulayan Özkan, “Daha öncesinde de ilgim vardi. Dügünlerde ve diskolarda dans etmeyi çok seviyorum. İçel Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer de bize bu imkani tanidi. Biz onun sayesinde buralara kadar geldik” diye konustu.



“Hedef, Türkiye sampiyonu olmak”

Antalya’da yapilacak sampiyonayla ilgili hedeflerinden ve süreçten de bahseden Özkan, “Melike partnerim ile birlikte bu yarismaya katilacagim. Hedef, Türkiye sampiyonu olmak, Türk Bayragimizi dalgalandirmak. Vahap Baskanima bize bu imkani sagladigi için çok tesekkür ediyorum. O bize imkan veriyor, biz de imkansizi basariyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gönüllü olarak Kenan Özkan’in partneri oldum”

Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Mola Evinde görevli özel egitim ögretmeni Kübra Melike Saçikara ise 4 aydir profesyonel anlamda dansla ilgilendigini belirterek, “2 aydir çalisiyoruz. Partnerim ve is arkadasim Kenan Özkan daha önce sporcu ve büyük basarilar elde etmis. Kendisi yarismaya katilmak istedigini söyledi.

Ben de ona destek olmak amaciyla gönüllü olarak partneri oldum” dedi.



“Önemli olan partnerimle o duyguyu yansitabilmem”

Tekerlekli sandalyeli bireyler ve partnerlerinin yer alacagi yarismaya Türkiye’nin her yerinden katilim saglanabildigini belirten Saçikara, “Biz de İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü temsilen bu yarismaya katilmak istedik. Hedef birincilikle dönmek ama burada asil önemli olan partnerimle o duyguyu yansitabilmem” diye konustu.

Kaynak: İHA