Çinar Kardesler, Yelkende Ilk Olimpiyat Madalyasini Hedefliyor

Deniz Çinar: 'Hedef tabii ki madalya kazanmak. Ilk 10'daki her sporcunun madalya sansi var' Ates Çinar: 'Yelkenin olimpiyatlarda hiç madalyasi yok, ilk madalyayi getirmek istiyoruz. Elimizden geleni yapacagiz'

ALI KORKMAZ - Yelkende erkekler 470 sinifinda Türkiye'yi Tokyo Olimpiyatlari'nda 4. kez temsil etmeye hazirlanan Çinar kardesler, Japonya'dan madalya ile dönmek istiyor.

Olimpiyatlar öncesi hazirlik çalismalarina Çesme'de devam eden Deniz ve Ates Çinar, AA muhabirine olimpiyat hedeflerini anlattilar.

Çesme kampiyla Türkiye'deki çalismalari tamamlayacaklarini, Tokyo Olimpiyatlari için hazir olduklarini kaydeden Deniz Çinar, salgin nedeniyle zor geçen bir hazirlik döneminin sonuna geldiklerini aktardi.

Kovid-19 sürecinde özellikle ilk 6 aylik dönemde seyahat kisitlamalari nedeniyle çok zorlandiklarini ifade eden Çinar, "Özellikle 2020'nin eylül-ekim aylarindan sonra normallestik diyebilirim. Özel izinle yurt disina seyahatler basladi, antrenmanlar, yarislar normale döndü. Onun haricinde 6 aylik dönemde evde kaldik. Salon antrenmanlari yaptik." dedi.

Deniz, olimpiyat hedefleriyle ilgili su görüsleri dile getirdi:

"Hedef tabii ki madalya kazanmak. Ilk 10'daki her sporcunun madalya sansi var. O yüzden o haftaya iyi baslangiç, iyi bir motivasyon, bence o bizi ileriye tasiyacak, etken olacaktir. O yüzden hedefimiz yüksek tabii ki."

Deniz Çinar, teknede abi-kardes mücadele vermenin avantajlarini yasadiklarini, birçok noktada islerinin kolaylastigini gördüklerini de dile getirdi.

- "Madalya kazanmak istiyoruz"

Ates Çinar da yurt disi kamplarindan sonra Çesme'de çok güzel bir ortam yakaladiklarini söyledi.

Tokyo Olimpiyatlari için önlerinde kisa bir süre kaldigini aktaran Ates, söyle konustu:

"Hedef madalya diyerek baski olusturmak istemiyoruz ama tüm hazirliklarimizi bu yönde yaptik. 5 yil öncesinden bugünleri planlayarak hazirlanmaya çalistik. Bütün kamp planlarimizi, programlarimizi, malzeme seçimlerimizi madalya kazanmak üzerine yaptik. Ülkemize yelkende olimpiyat madalyasini getirmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacagiz."

Ates, yelkende 8 sporcu ile olimpiyatlarda mücadele edeceklerini hatirlatarak, "Biz ilk kez katildigimiz olimpiyatlara 2 kisi ile giderken simdi 8 kisiye ulasmak ve aramiza genç isimlerin katilmasi mutluluk verici. Gerek Spor Genel Müdürlügü gerek sponsorlar yelken sporuna önemli destekler veriyorlar." dedi.

Fenerbahçe Kulübü sporculari olduklarini hatirlatan Atas, "Dogus Grubu bize sponsor oldu, o yüzden çok sansliydik. 3 olimpiyat tecrübemiz vardi, bu destek ve tecrübe birlesince basarinin gelmemesi imkansiz gibi bir seydi." diye konustu.

Deniz ve Ates Çinar'in antrenörleri Tayfun Erey de hazirlik dönemini çok verimli geçirdiklerini belirterek, Japonya'dan iyi sonuçla dönebileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA