Bagcilar Belediyesi Sporculari, Türkiye Kick Boks Sampiyonu Oldu

Sirnak’ta düzenlenen ve 60 ilden bin 500 sporcunun katildigi Türkiye Ferdi Büyükler ve Gençler Kick Boks Turnuvasi’nda mücadele eden Bagcilar Belediyesi sporculari Gülsüm Özen ile Emine Arslan sampiyon oldu. Altin madalya kazanan ikili, Ekim ayinda Italya’da düzenlenecek olan Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Sirnak Valiligi, Türkiye Kick Boks Federasyonu, Spor Toto ve Sirnak Belediyesi destegiyle Türkiye Ferdi Büyükler ve Gençler Kick Boks Turnuvasi Sirnak’ta düzenlendi.

60 ilden gelen bin 500 sporcunun katildigi turnuvada Bagcilar Belediyesi sporcusu Gülsüm Özen ile Emine Arslan da yer aldi. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki spor salonunda gerçeklesen turnuvada sporcular 2 ring ve 2 tatemi üzerinde yaptiklari mücadelelerle milli takima seçilmek için ter döktü. Büyükler Full Contact kategorisinde ringe çikan Özen ve Arslan rakiplerini maglup ederek birinciligi elde ettiler. Özen ve Arslan bu basarilarindan dolayi 14 Ekim 2021 tarihinde Italya’da yapilacak olan Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda Türki milli takim kadrosunda yer almaya hak kazandi.

“Dünya sampiyonasinda ülkemizi temsil edecekler”

Rakiplerini yenerek altin madalyayi kazanan milli sporculari tebrik eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Bizlere bu gururu yasatan sporcularimiza tesekkür ediyorum. Biz daima onlarin yaninda olduk ve bundan sonra da destegimizi sürdürmeye devam edecegiz. Dünya sampiyonasinda ülkemizi temsil edecek olan iki sporcumuza basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA