Aykut Kocaman Açiklamasi 'Ana Transferleri Yaptik Gibi Gözüküyor'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ana transferleri yaptiklarini belirterek, merkez forvet almak istediklerini söyledi.

Medipol Basaksehir yeni sezon hazirliklarina tesislerinde basladi.

Antrenmanda Teknik Direktör Aykut Kocaman açiklamalarda bulundu. Yeni sezonun hayirli olmasini dileyen Kocaman, "Hem Türk futboluna hem bizim için hayirli olsun. Oyunculara her sezon basinda söyledigim cümle ile baslamakta fayda var. Bütün takimlar için sakatliktan uzak, hak ettikleri ölçüde hak ettiklerini almalarinin saglandigi bir sezon olmasini diliyorum. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Takimdaki eksikler hakkinda bilgi veren deneyimli teknik adam, "Su an için eksiklerimiz Mert yok. Milli Takim’dan döndügü için izinli. Chadli izinli olacakti ama sanssiz bir sakatlik geçirdi. Onun düzelmesini bekleyecegiz. Tolga izinli. Youssouf Ndayishimiye’nin beklenmedik ufak bir problemi çikti. 4 oyuncumuzun disinda buradayiz" seklinde konustu.



"Ana transferleri yaptik gibi gözüküyor"

Transferlerin sorulmasi üzerine Aykut Kocaman, "Ana transferleri yaptik gibi gözüküyor. Hem Sener, hem Lucas, Peter Zulj ile beraber ana bölgelerdeki eksiklerimizi tamir ettik gibi gözüküyor. Ancak kulübün ve benim de ayni zamanda söyle bir beklentisi var; takimi görüp, hazirlik maçlari da oynayip, ondan sonra eksik çikabilecek yerlere göre pozisyon almakla ilgili düsüncemiz var. Burada öne çikan oyuncu biraz daha merkez forvete dogru bir agirligimiz olacak. Enzo, Muhammed, Fred ve Atabey de geldi. Onlari gözlemleyip, takim uyumlarina bakip ondan sonra biraz daha o tarafa bakacagiz. Ilk dönem ve ikinci dönem kampindaki maçlar, bundan sonraki sürece yol verecek" diye cevap verdi.

"Sampiyonluk çok iddiali bir söz ve Basaksehir bunu basarmis bir takim"

Sampiyonluk sorularina ise Aykut Kocaman, "Sampiyonluk çok iddiali bir söz ve Basaksehir bunu basarmis bir takim. 2014 yilinda Basaksehir olarak faaliyete geçtikten sonra hem o ilk 4’ün içinde yer alan bir takimdi ve En sonunda sampiyonlukla taçlandirdi. Bulundugum takimlarda hep bunu savundum. 34 haftalik ligde 51 puan ve üzerine çikmasi lazim bir takim. Kuvvetli takim denen sey odur. Her iki maçtan birini kazanan takimdir. Bunu istikrarli hale getirirseniz ondan sonra bunun üstüne koymak ve hedeflere kitlenmek dogal, kolay ve mantikli olmaya basliyor. Basaksehir tam da bunu örnek veriyor. Mali hacimle beraber bunu basardi ve dogru zamanda sampiyon oldu. Ondan sonraki süreçte kazanilan coskunun bir sonraki asamasinda daha büyük hüsran. Biraz onu yasadi. Özellikle ikinci yarida bizim geldigimiz süreçte de bu çok kolay çözülmedi. Son 7-8 haftalik periyot ortalamalarimiza birkaç eksigi ile beraber döndügümüz bir periyottur. Fenerbahçe maçi ile baslayan ve ondan sonraki süreçte son 7 maçta sadece 2 gol yiyen bir takim oldu. Puan ortalamalarini 2’lerin üzerine çekebilirsek ondan sonra kurgu yapmak daha kolaylasiyor. Bütün hedefim kuvvetli, sahada kolay çözülmeyen, rakiplerine kolay pozisyon vermeyen bir takim haline gelmek istiyoruz. Burasi sampiyon olmus bir yer olduguna göre, sampiyonluga söyle demek degil, sampiyonluk için yola çikmak dogru ve aslinda bir taraftan arkasi dolu bir sözlük olabilir" ifadelerini kullandi.

Yildiz futbolculari Edin Visca’ya transfer teklifi gelip gelmediginin sorulmasi üzerine ise Kocaman, "Su ana kadar bana gelmis bir sey yok. Edin’in hem oyun gücüyle hem de insani yapisiyla aramizda olmasini tercih ederim. Kulübün menfaatleri her zaman her seyin üstündedir. Kulübün menfaatlerine uygun olan seyi, çok sira disi seyler olmadigi sürece her zaman uygun davranmaya gayret ettim" dedi.

Kaynak: İHA