Avrupa Sampiyonu Milli Kick Boksçu Emre Sahin'in Yeni Hedefi Dünya Sampiyonlugu

Iki kez Avrupa sampiyonu olan Emre Sahin:'Bayragimizi ve milletimizi en iyi sekilde temsil edecegiz. Insallah güzel basarilarla da sonuçlandiririz'

HILMI TUNAHAN KARAKAYA - Milli kick boksçu Emre Sahin, Italya'da ekim ayinda yapilacak Dünya Kick Boks Sampiyonasi'nda altin madalyaya uzanmak için çalismalarini sürdürüyor.

Spor hayatina 10 yasindayken karateyle baslayip kisa bir süre sonra antrenörünün tavsiyesiyle kick boksa yönelen Sahin, yaklasik 21 yildir ringlerde ter döküyor.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu da olan milli kick boksçu Sahin'in, çok sayidaki Türkiye sampiyonluklarinin yani sira uluslararasi basarilari da bulunuyor.

Yunanistan'in baskenti Atina'da 2016 yilinda düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda 57 kiloda 3'üncülük elde eden Sahin, 2019'da Antalya'da gerçeklestirilen Avrupa Sampiyonasi'nda ise altin madalya kazandi.

Ayni yil içerisinde Antalya'da düzenlenen dünya sampiyonasini 3'üncü bitiren Sahin, son olarak ayni kentte nisan ayinda düzenlenen 6. Uluslararasi Türkiye Açik Kick Boks Avrupa Kupasi'nda sampiyon olarak ekimde Italya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Sampiyonasi'na katilmaya hak kazandi.

- Hem sampiyonaya hazirlaniyor hem de sampiyon sporcular yetistiriyor

Dünya sampiyonasina hazirlanan Sahin, ayni zamanda gelecegin sampiyonlarini yetistirmek için Palandöken ilçesindeki özel bir salonda da antrenörlük yapiyor.

Milli sporcu Emre Sahin, AA muhabirine, 10 yasinda tekvando ve kick boks dallarinda basladigi spor hayatinda büyük zorluklar çektigini ve amacina ulasarak sonunda çok sayida ulusal ve uluslararasi basari elde ettigini söyledi.

Sayisiz Türkiye sampiyonlugu elde ettigini ifade eden Sahin, söyle konustu:

"Milli takim seçmesini garantiledim. Ekim ayinda Italya'da dünya sampiyonasi yapilacak. Orada nasipse insallah sanli Türk bayragimizi temsil edecegim. Bu maçlarda artik tecrübe dedigimiz olay farkli ortaya çiktigi için biz Türkiye sampiyonalarinda çok disiplinli bir sekilde çalisiyoruz."

- "Bayragimizi ve milletimizi en iyi sekilde temsil edecegiz"

Sahin, 2 yil önce Türkiye'deki dünya sampiyonasinda aldigi 3'üncülük sonrasi çok duygusal anlar yasadigini dile getirerek, "Oradaki insanlarin bizlere destek vermesi, özellikle o an ve o anki duygusallik gerçekten tarif edilmez. Orada yasadigim anlar anlatilmaz. Orada o duyguyu gerçekten aglayarak yasadim. Insallah Allah herkese nasip eder. Bayragimizi ve milletimizi en iyi sekilde temsil edecegiz. Insallah güzel basarilarla da sonuçlandiririz." dedi.

Ayni zamanda vatana ve millete faydali nesiller yetistirmek için antrenörlük yaptigini belirten Sahin, bir yandan sampiyonalara hazirlandigini ve bir yandan da sporcu yetistirdigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA