Arsene Wenger'den Dünya Kupasi'nin Iki Yilda Bir Düzenlenmesine Yesil Isik

FIFA'nin küresel futbol gelisim direktörü Arsene Wenger, Dünya Kupasi'nin dört yilda bir yerine iki yil arayla yapilmasi için FIFA'nin baslattigi çalismalara tam destek verdigini belirtti.

Alman basinina konusan 71 yasindaki Wenger, eleme maçlari için verilen küçük aralarin, oyuncularin saglik ve zihinsel durumunu çok zorladigini savunarak, "Dünya Kupasi'nda eleme maçlari için uluslararasi takvimde sürekli küçük aralar verilmesi durumundan, oyuncularin memnun olmadigini düsünüyorum. Takvim olarak yasanan sikisiklik, onlarin zihinsel ve fiziksel açidan zorlanmasina yol açiyor. Geçen sezon Polonya formasiyla Andorra maçinda Robert Lewandowski'nin sakatlanarak sahalardan uzak kalmasi, Bayern Münih'in Sampiyonlar Ligi sezonunda elde ettigi dereceyi dogrudan etkiledi." degerlendirmesinde bulundu.

Bunun için eleme maçlari sayisinin 10'dan 7'ye düsürülmesi ve tek bir uzun ara dönemde yapilmasi gerektigini vurgulayan eski Fransiz teknik adam, "Eleme maçlari, ekim ayinda oynanabilir. Bir ayda 7 maç yapilir ve oyuncular haziranda dogrudan finallere katilabilir. Eleme maç sayisini azaltmak istiyoruz. Oyuncularin saglik kosullari, ancak bu sekilde iyilestirilebilir." ifadelerini kullandi.

Eleme maçlarinin bu kosullarda yapilmasi halinde Dünya Kupasi'nin iki yilda bir düzenlenmesinde zorluk yasanmayacagini kaydeden Wenger, "Elemeler bir ayda biterse, tüm oyuncular uluslararasi takvimde uzun bir süre boyunca dinlenme sansina ulasacak. 2026 Dünya Kupasi, 2027 Avrupa Sampiyonasi ve diger kitasal turnuvalar, 2028 Dünya Kupasi. Bu sekilde her turnuva sorunsuz bir sekilde yapilabilir. Yalniz bu degisikler, 2024'ten önce düsünülmüyor. O zamana kadar turnuva formatlari ayni kalacak." seklinde konustu.

Kaynak: AA