Antrenör Muhtar Aziz Filiz, Mahalledeki Çocuklara Ücretsiz Futbol Kursu Veriyor

İçel’in merkez Toroslar ilçesine bagli Hüseyin Okan Merzeci Mahalle Muhtari Aziz Filiz, mahalledeki 4-12 yasindaki tüm çocuklara 3 gönüllü beden egitimi ögretmeniyle ücretsiz futbol kursu veriyor. Ayni zamanda antrenör olan muhtar, su anda yaklasik 200 çocuga futbolu ögretirken, gören herkesin de takdirini topluyor.

Seçim çalismalarinda mahalle halkina bu konuda söz veren İçel’in merkez Toroslar ilçesine bagli Hüseyin Okan Merzeci Mahalle Muhtari Aziz Filiz sözünü yerine getirdi. 25 yildir futbol antrenörlügü yapan Aziz Filiz, önce küçük bir grupla basladigi futbol kursunda simdi yaklasik 200 çocuga ulasti. Toroslar Halk Egitim Merkezi tarafindan kendisine gönüllü olarak verilen 3 beden egitimi ögretmeniyle haftada 3 gün, 10 saat Koray Aydin Stadi’nda çocuklara tamamen ücretsiz futbol kursu veren Filiz, herkesin takdirini topluyor.

"Saglikli, ahlakli nesiller yetistirmek istiyoruz"

Yaptigi çalismayla ilgili IHA muhabirine konusan Muhtar Aziz Filiz, muhtarliginin yani sira amatör spor kulüpleri yönetim kurulu üyesi ve 25 yildir futbol antrenörü oldugunu söyledi.

Seçim öncesi yürüttügü çalismalarda, ’5 gün muhtariniz, 2 günde çocuklarinizin antrenörü olacagim’ dedigini belirten Filiz, "Muhtar olduktan sonra haftanin 3 günü 10 saat, 3 gönüllü antrenörümüzle birlikte çocuklarimiza futbol egitimi veriyoruz. Yaklasik su anda 150 çocuga egitim veriyoruz. Bunlarin hepsi bizim mahallemizin çocuklari. Saglikli, ahlakli nesiller yetistirmek için bunu yapiyoruz. Ayrica internet çagindayiz. Çocuklari internet bagimliligindan kurtarmak, telefonlardan kurtarmak için egitim vermeye devam ediyoruz. Burada çocuklara arkadaslik ortamlari olusturuyorum. Burada aileler birbirlerini tanimaya basladilar. Muhtar seçildikten sonra bu çalismalara basladim" dedi.



"Kitap okumayani antrenmana almiyorum"

Su anda polise vaka orani en düsük mahallerden birinin kendi mahalleri oldugunu vurgulayan Filiz, "Çünkü aileler birbirini taniyor, herhangi bir olayda birbirlerine haber ediyorlar, çocuklarimiz duyarli. Birde kitap okumayan çocugu antrenmana almiyorum. Mahallede yaklasik bu pandemi döneminde 2 bin tane kitap dagittim. Kiz çocuklarimiza voleybol ve basketbol topu veriyorum. Mahalleye çok güzel bir yürüyüs yolu yapildi ve spor aletleri kondu. Mahallerimizi sportif anlamda zengin bir kimlige tasidik. Bunu yaparken mutlu oluyorum. Mutlu olunca da daha çok çalisiyorum. Ben bu isi severek yapiyorum. Velilerin hepsi tesekkür ediyor. Biz çocuklar için variz. Mahallemin çocuklarim baska yerlere gidip spor yapmayacaklar, benim mahallemde yapacaklar. Ayrica bu kurs tamamen ücretsiz. Bütün formalarini, malzemelerini hepsini kendim aliyorum. Ailelerden hiçbir ücret almiyorum. Benimki kulüp degil. Ben mahallemin çocuklarina hizmet ediyorum. Sag olsunlar birçok yerden malzeme konusunda destek aliyorum. Sonuçta hiçbir aidat, ücret alinmadan yapilan belki de Türkiye’deki tek futbol kursudur" seklinde konustu.



Zeynep Sahin: "Bu çocuklar ilerde çok güzel yerlerde bulunacaklar"

Kadin Antrenör Zeynep Sahin ise ögretmenler olarak bu isi gönüllü yaptiklarini belirterek, "Bu yolda da devam etmeyi düsünüyoruz. Çocuklarimizi küçüklükten yetistirmeyi istiyoruz. Inaniyoruz bu çocuklar ilerde çok güzel yerlerde bulunacaklar. Umudumuz bu yönde. Herkes, özellikle veliler bu konuda çok istekli. Bizlerde bunlari gördükçe daha çok mutlu olup, daha çok çaba sarf ediyoruz. Velilerimize çok tesekkür ediyorum. Çocuklarimiz da çok basarililar, çok istekliler. Onlarin bu isteklerini gördükçe her seyi unutup, daha çok emek verme yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA