Akdeniz Belediyesporlu Milli Boksör Gülizar Kara, Dünya Sampiyonasina Katilacak

Akdeniz Belediyesporun milli boksörü Gülizar Kara, Sirnak’ta düzenlenen Türkiye Sampiyonasinda K1 70 kilogramda altin madalyanin sahibi oldu. Kara, simdi de 15-24 Ekim tarihleri arasinda Italya’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasinda ay yildizli forma için ter dökmeye hazirlaniyor.

Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübünün kick boks sporcusu Gülizar Kara, büyük bir basariya daha imza atti. Agabeyinin önerisi ile basladigi Uzak Dogu dövüs sporlarinda, önce muay thai, ardindan wushuda dünya sampiyonalari elde eden Gülizar Kara, girdigi her yarismada milli takimin gögsünü kabartmaya devam ediyor. Akdeniz Belediye Spor Kulübü bünyesinde mücadele eden Kara, Sirnak’ta düzenlenen ve 60 ilden gelen bin 500 sporcunun katilimiyla gerçeklesen Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasinda, K1-70 kilogramda sampiyonlugu elde ederek altin madalya kazandi.

“Yeni hedefim dünya sampiyonlugu”

Genç sporcu Kara, bu büyük basarisi sayesinde 15-24 Ekim 2021 tarihleri arasinda Italya’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasina katilmaya hak kazandi. Elde ettigi sonuçtan duydugu memnuniyeti dile getiren Milli Sporcu Kara, “Uzun süredir verdigim emeklerin karsiligini almaya devam ediyorum. En son, Sirnak’ta K1 70 kilogramda yaristim ve birinci oldum. Bu sonuç bana Italya’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasi biletini de kazandirmis oldu. Milli formayla yarisma gururunu bir kez daha yasayacagim. Simdiki hedefim Italya’da dünya sampiyonu olup bayragimizi yeniden dalgalandirmak” dedi.



“Sporcularimiza destegimizin meyvelerini topluyoruz”

Elde ettigi basarilari dolayisiyla Gülizar Kara’yi tebrik eden Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak da “Spora ve sporcularimiza sagladigimiz katki ve desteklerin meyvesini bir bir toplamanin mutlulugunu yasiyoruz. Belediye Spor Kulübümüzün basarili ve gelecek vaat eden sporcularindan biri olan Gülizar kizimizi tebrik ediyorum. Italya’da gerçeklesecek olan Dünya Sampiyonasinda çikacagi karsilasmalarda da büyük basarilar göstermesini ve bayragimizi dalgalandirmasini, gögsümüzü bir kez daha kabartmasini diliyorum. Gençlerimizi ve çocuklarimizi sporun farkli dallariyla bulusturup, Akdeniz’i sporla anilan bir ilçeye dönüstürürken, gelecegin sporcularini yetistirmeye ve ülkemize kazandirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA