Tateminin Sultanlari Rakiplerini Titretiyor

İçel’de, tateminin sultanlari sporda emin adimlarla yürüyor, rakiplerini titretiyor. Erdemli ilçesinde genç kizlarin tekvandoda gösterdikleri azim ve performans izleyenleri hayran birakiyor.

Genç kizlar arasinda savunma sporlarina ilginin artmasindan yola çikan Erdemli Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü 5 yil önce tekvando kulübü kurdu. Bugün kontrollü normallesme sürecinde kulüpte 44 genç kiz sportif faaliyetlerini basariyla yürütüyor. Genç kizlar günlük spor faaliyetlerine isinma hareketleri ile basliyor. Antrenmanlarda tempo giderek yükseliyor.

Baskan Mükerrem Tollu: "Kizlarimiz gururlandiriyor"

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, genç kizlarin özellikle tekvandoya büyük ilgi gösterdigini, ilgiyle birlikte basarinda geldigini belirtti.

Baskan Tollu, "Ülkemizin aydin gelecegini emanet edecegimiz olan gençlerimizin, her alanda yetismesi için gayret sarf ediyoruz. Kizlarimizin her alanda yetismesi ülkemiz adina çok önemli. Kizlarimizin özellikle sportif faaliyette basari göstermesi, özellikle ülkemizin geleceginin garantide oldugunun en güzel örnegini tasimaktadir” dedi.



Tekvandocu Nuray Saydan: "Biz vurursak kiz gibi vururuz”

Kontrollü normallesme sürecinde sportif faaliyetlere devam eden kiz sporculardan Nuran Saydan, tekvando alaninda ki kararliligini, ‘Ben onlara vurursam, kiz gibi vurmayi görürler’ sözleri ile ifade ediyor. 14 yasindaki Saydan, "5 yildir Erdemli Belediye Spor Tekvando Kulübüne geliyorum. Bölgeler arasi sampiyonluklarim var. İçel’de sampiyonluklarim var. Ve Türkiye sampiyonalarina katildim. Önümüz de ki hafta sampiyonda kulübünü temsil edecegim. Ilk basta merakla basladim. Ama sonra yapinca sevdim ve devam etmeye karar verdim. Ve bu beni tecrübelere götürdü, sampiyonluklara götürdü. Çünkü benim önce kendime güvenim yoktu, maçlara çikarken korkuyordum. Yenecegim maçi bile kaybediyordum. Ve ben buna alistim, artik ben kötü degilim. Ben onlara vurursam kiz gibi vurmayi görürler” diye konustu.

Egitimlerde adeta tateminin tozunu attiran sporculardan Melisa Yildiz, “Kulübün bes yillik sporcusuyum. Iki defa uluslararasi sampiyonaya katildim. Miniklerde Türkiye besinciligim var ve ilde derecelerim var” dedi.



Tekvandocu Damla Karaagaçli: "Korkmuyorum, yapabiliyorum”

Tekvandonun kendilerine güven kazandirdigini vurgulayan sporcular, tekvando sporu yapmak için cinsiyetin engel olmadigini ifade ediyor. Sporculardan Damla Karaagaçli, “4 yildir Erdemli Belediye Spor Tekvando Kulübüne geliyorum. Geçen hafta İçel seçmelerinde birinci oldum. Bu sporu yaparken, korkmuyorsun, yapabilecegine inaniyorsun. Kendine güvenen herkes bu sporu yapabilir ve fark etmez. Cinsiyet fark etmiyor” diye konustu.

Erdemli Belediye Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Bahri Mumcu ise kiz sporcularin degisim sürecine dikkat çekiyor. Mumcu, "Ilk geldiklerinde kendilerine güvenleri baya bir az oluyor. Ama bu sporu sevdikten sonra, yaptiktan sonra baya bir sekilde kendine güveni artiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA