Sorgun Belediyespor Alt Yapi Seçmelerine Yogun Ilgi

Yozgat'in Sorgun Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan organize edilen Sorgun Belediyespor alt yapi seçmelerine, çocuklar yogun ilgi gösterdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalarindan evde sikilan ögrenciler, Sorgun ilçe stadini doldurdu. Seçmelere Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, Gençlik ve Spor Il Müdürü Rasim Parlak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Levent Tunçer, Sorgun Belediyespor Kulübü Baskani Ergin Gül, antrenörler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törende konusan Ekinci, Sorgun'un degisik spor dallarinda bir atilim içinde oldugunu, futboldan voleybola, basketboldan tekvandoya, güresten bisiklete tüm spor dallarinda sporcu yetistirmeye çalistiklarini söyledi.

Belediye ve Gençlik Hizmetleri Ilçe Spor Müdürlügüyle ortaklasa hazirlanan proje çerçevesinde Sorgun gençligine sahip çiktiklarini dile getiren Ekinci, projenin amacinin çocuklarin bedensel, zihinsel gelisimlerinin yani sira sosyal yasantilarinin düzenlenmesi ve birçok zararli aliskanliklardan uzak tutulmasi oldugunu ifade etti.

Ekinci, futbol altyapisina çocuklarin ve ailelerin yogun ilgi gösterdigini anlatarak, "Belediye olarak, 'Büyük Futbol Alt Yapi Projesi’ adi altinda baslattigimiz bu projeye bir haftada 500 ü askin basvuru oldu. Futbol asigi çocuklarimiz stadyumda adeta karnaval havasi estirdi. Projemiz 2005 ve 2013 yas gruplari arasinda yürütülmektedir. Belediyemiz servis ve malzeme destegi verirken, Halk Egitim Müdürlügümüz de ise antrenör destegi vermektedir." dedi.

Ekinci, yeni kayit yaptiran çocuklara forma hediye etti.

Kaynak: AA