Satranç Sampiyonasinda Kupa Sevinci

Kütahya’nin Simav ilçesinden, Kütahya Okul Sporlari Online Satranç Turnuvasi il elemelerine katilan Simavli satranç oyunculari, birincilik madalyalarini alarak kupa sevinci yasadi.

Kütahya okul sporlari online satranç turnuvasi il elemeleri sonunda, Simav Yusuf Koyuncuoglu Ilkokulu ögrencileri minik erkekler kategorisinde Fatih Günaydin, Mustafa Bera Sunal ve Ali Kerem Aydinalp birinci olurken, minik kizlar kategorisinde Beren kamer, Zeynep, Sude Sevinç ve Afra Yüksel birincilik madalyalarini ve kupalarini aldilar. Ayni anda 60 ögrencinin satranç müsabakasi yapabildigi bir salona sahip olan Simav Yusuf Koyuncuoglu Ilkokulu’nda, ögretmenler Veysi Genel, Abdullah Pamuk ve Ahmet Saridayi tarafindan satranç egitimi verilen 65 kayitli ögrenci ile 21 lisansli satranç sporcusu ögrenci bulunuyor. Kütahya okul sporlari online satranç turnuvasi il elemeleri sonunda, minik erkekler kategorisinde dereceye giren birincilik madalyali Fatih Günaydin, 3 yildir satranç kursu gördügünü ve evde kendini gelistirmeye çalistigini belirtti.

3. sinif ögrencisi 9 yasindaki Fatih Günaydin, "Hedefim, satrançta Türkiye sampiyonu olmak ve ülkemi uluslar arasi turnuvalarda temsil etmek. Derslerinde basarili olmalari için, arkadaslarima satranç oynamayi tavsiye ediyorum" diye konustu.

Kütahya okul sporlari online satranç turnuvasi il elemeleri sonunda, minik kizlar kategorisinde dereceye giren birincilik madalyali Beren Kamer, "3 yildan bu yana satranç oynuyorum, her gün evde çalisiyorum. Hedefim, Türkiye satranç sampiyonalarina katilmak, Milli satranç takimina girerek ülkemi uluslar arasi alanda temsil etmek" seklinde konustu

Ögretmen Veysi Genel: "Türkiye sampiyonu olan Vahap Sanal gibi sporculari yetistirmek istiyoruz"

Simav Yusuf Koyuncuoglu Ilkokulu ögretmeni ve lisansli satranç egitimcisi Veysi Genel, satranç sporunu öncelikle kendilerinin çok sevdigini ve ögrencilerine de bu sporu sevdirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Ögretmen Veysi Genel, "Çocuklarimiz duygusal olarak en basta satranç’i sevdiler. Bölgemizdeki tüm turnuvalara katilarak önemli dereceler elde ettik. Son olarak, Kütahya okul sporlari online satranç turnuvasi il elemelerinde her iki bransta da il birinciligini alarak bizleri çok mutlu ettiler. Bundan sonra da hedeflerimiz sporcularimizi satranç Milli takiminda görmek, satrançta Türkiye sampiyonu olan Vahap Sanal gibi sporculari yetistirmek istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Satranç sporunda sürdürebilirlik sagladik. Bu sebeple alttan gelen ögrencilerimiz de satranç oynamak istiyor. Satranç sporu sayesinde, okullardaki disiplin sorunlarini en aza indirdik. Satranç sporunu yapan ögrencilerimizin derslerde daha basarili oldugunu gözlemledik. Sporcu ögrencilerimiz karar verme asamasinda, her konuda daha olgun davraniyorlar. Kisilik gelisimlerine de çok önemli katkilari oldugunu düsünüyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA