Sampiyonlugu Meyan Serbeti Içerek Kutladi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Edebiyat Yolu Bisiklet yarismasi “Germanicia Grand Prix” erkekler yarisinin sonlanmasinin ardindan tamamlandi.

Toplamda 154 kilometrelik Kahramanmaras - Göksun arasi güzergahta yarisan toplamda 130 erkek sporcu, Edebiyat Yolu üzerinden Büyüksehir Belediyesi önündeki final çizgisinde yarisi tamamladi. Yarismayi Panama asilli Christofer Jurado Lopez birinci olarak bitirdi.

Malezya’dan katilan Jambalijamts Sainbayar ikinci, Belarus’tan Yauhen Sobal ise üçüncü oldu. En genç sporcunun da ödüllendirildigi törende, Belarus’tan Dzainis Marchuk’da kürsüde yerini aldi.

Etkinlik sonrasi açiklamada bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Kahramanmaras bu büyük organizasyonlari yapabilecek kapasiteye sahip. Ilk olmasina ragmen birinci günde çok güzel bir ilgi gördü. Bugünü tamamladik, yarin da devam edecek. Insallah ileriye dönük bu etkinligi gelistirerek düzenlemeyi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

Yarismayi ilk sirada tamamlayan Panamali Christofer Jurado Lopez, "Bundan iki hafta sonra Tokyo Olimpiyatlari’na katilacagim benim için güzel bir isinma yarismasi oldu. Parkurda keyifle sürüs yaptik. Engebeli bir arazi, zorlu bir güzergah” seklinde konustu.

Birinciligini Kahramanmaras’in geleneksel içecegi meyan serbeti ikramiyla kutlayan Lopez, günün sonunda kentin tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret edecegini söyledi.

Kaynak: İHA