Roma Kulübü, Cengiz Ünder Transferinin Mali Detaylarini Açikladi

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimi Roma, Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya satin alma opsiyonuyla kiraladigi milli futbolcu Cengiz Ünder'in transferine iliskin mali detaylari paylasti.



Sari-kirmizili Italyan kulübünden yapilan açiklamada, 23 yasindaki Cengiz Ünder'in Fransiz takimina 30 Haziran 2022'ye kadar kiralandigi ve milli oyuncunun kiralama bedelinin ek faktörlerle en fazla 500 bin avroyu bulacagi belirtildi.

Cengiz Ünder'in satin alma opsiyonuyla Olympique Marsilya'ya kiralandiginin aktarildigi açiklamada, satin alma bedelinin de 8,4 milyon avro oldugu kaydedildi.

Ayrica Fransiz takiminin Cengiz Ünder için satin alma opsiyonunu kullanarak transferi kalici hale getirmesi durumunda, Roma Kulübünün, milli oyuncunun bir sonraki transferinden yüzde 20'lik satis payi alacagi ifade edildi.

Roma Kulübü, Cengiz Ünder'e yeni takiminda basarilar diledi.

Cengiz Ünder, 2017 yaz aylarinda Medipol Basaksehir'den Roma'ya transfer olmus, sari-kirmizili formayla 88 maçta 17 gol atmisti.

Milli futbolcu, 2020-2021 sezonunu ise Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de kiralik olarak geçirmisti.

Olympique Marsilya, gün içinde yaptigi açiklamada, 23 yasindaki kanat oyuncusunun kiralanmasi konusunda Italyan temsilcisi Roma ile anlasma saglandigini ve milli futbolcunun saglik kontrollerinin ardindan sözlesme imzalandigini duyurmustu.

Kaynak: AA