Red Bull Half Court'ta Istanbul Finalistleri Belli Oldu

Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, eylül ayinda Rusya'da yapilacak dünya finallerinde Türkiye'yi temsil etme firsati bulacak.

Sokak kültürü ile basketbolu bulusturan, dünyanin en iyi sokak basketbolcularinin mücadele edecegi Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi'nda Türkiye finalleri için 4 takim daha belli oldu.

Red Bull açiklamasina göre, Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi'nda Türkiye elemeleri heyecani finale yaklasiyor. Üçer kisilik takimlarin, Türkiye sampiyonu olmak için mücadele edecegi Red Bull Half Court için 4 elemeden üçüncüsü Besiktas Belediyesi'nin destegi ile Istanbul'da gerçeklestirildi.

Tüm eleme noktalarinda oldugu gibi Istanbul'da da mücadele yeniden tasarlanan Abbasaga Basketbol Sahasi'nda oynandi. Istanbul'daki eleme sonunda Wissam Ben Yeter, IstanBull's, Ne Alakasi Var ve Hercules takimlari adini Türkiye finaline yazdirdi.

Bursa'da 12 Haziran'daki ilk eleme ile baslayan Red Bull Half Court heyecani, 19 Haziran'da Ankara'ya ugramisti. Istanbul'da gerçeklestirilen üçüncü eleme sonrasinda mücadele, 9 Temmuz'da Izmir'e tasinacak ve turnuvanin tüm finalistleri belli olacak. 4 eleme sonunda Türkiye sampiyonu olacak takim ise yine Izmir'de oynanacak final karsilasmalari ile kesinlesecek. Rakiplerini geçip Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, eylül ayinda Rusya'da yapilacak dünya finallerinde Türkiye'yi temsil etme firsati bulacak. Turnuva ile ilgili detayli bilgiye "RedBull.com/halfcourt" adresinden ulasilabiliyor.

- Final sahasini Dilara Uçar tasarladi

Red Bull Half Court'un bu yilki en büyük sürprizinin kazanani da belli oldu. "Saha benim" diyen basketbolseverler, finalin oynanacagi zemin için en iyi tasarimi yapmak için mücadele etti. Yapilan tasarimlar arasinda en iyisi Dilara Uçar'in hayata geçirdigi tasarim oldu. Bu tasarim, Izmir'deki Türkiye finalinin oynanacagi sahayi süsleyecek. Böylece Uçar'in tasarimi kendi imzasiyla birlikte tüm sokak basketbolcularinin keyifle kullanacaklari bir alanda yasayacak.

Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi, bu yil düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari'nda ilk kez yer alacak 3x3 basketbolunun en büyük turnuvalarindan biri olarak biliniyor. Organizasyonda takimlar, 3 ana ve bir yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Kaynak: AA