Red Bull Half Court'ta Eleme Heyecani

Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Türkiye Turnuvasi’nda eleme heyecani yasaniyor.

Türkiye’nin en büyük sokak basketbol turnuvasi olan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Türkiye Turnuvasi’nda Türkiye elemelerinin heyecani yasaniyor. Üçer kisilik takimlarini olusturanlar, Türkiye sampiyonu olmak için bu sefer de Istanbul’da ter döktü. Red Bull Half Court için 4 elemeden üçüncüsü Besiktas Abbasaga Basketbol Sahasi’nda oynandi.

Bursa’da 12 Haziran tarihindeki ilk eleme ile baslayan Red Bull Half Court heyecani, 19 Haziran’da Ankara’ya ugramisti. Dün de Istanbul’da gerçeklestirilen üçüncü eleme sonrasinda mücadele 9 Temmuz’da Izmir’e tasinacak ve turnuvanin tüm finalistleri belli olacak. 4 eleme sonunda Türkiye sampiyonu olacak takim ise yine Izmir’de oynanacak final karsilasmalari ile kesinlesecek. Rakiplerini geçip Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, Eylül ayinda Rusya’da yapilacak dünya finallerinde ülkemizi temsil etme firsati bulacak.

Organizasyonda takimlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim, maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Olimpiyat Oyunlari’nda ilk kez yer alacak

Bu sene Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda bir heyecan daha yasaniyor. O da Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’nda ilk kez yer alacak.

“Ucundan Amerika’yi kaçirdik, Moskova hayalimiz var”

Basketbol hakemligi de yapan 36 yasindaki Umut Güzeldemirci, “Istanbults takimda mücadele ediyoruz. Yaklasik alti yildir oynuyoruz. 2018 yilinda Türkiye ikinciligimiz var. Ucundan Amerika’yi kaçirdik. Bu sene insallah Moskova hayalimiz var. Finalleri de alirsak Moskova’ya gitmeyi çok istiyoruz. Yaklasik 9 yil basketbol hakemligi yaptim. Onun öncesinde profesyonel basketbol oynadim. Sakatlik dolayisiyla o kisa sürdü. 2012-2014’te bu organizasyonlar basladi, biz de dahil olduk. Organizasyon harika, üçüncüsüne katiliyorum. Zemin mükemmel. Ekibi tebrik ediyorum. Organizasyondan yana hiçbir problemimiz yok. 33 bayagi gelisti, biz içerisindeyiz. Hatta Bosna’ya da gittik basketbol oynamak için. Yurt disinda da gördügümüz için dünyada gelisen bir spor. Olimpik spor oldu artik bu. Seyirciler inanilmaz, benim bugüne kadar gördügüm en büyük seyirci kitlesi diyebilirim” seklinde konustu.

Basketbol antrenörü olan Çakabey Özçetin, "Sekiz yasindan beri oynuyorum, lisansliyim ama profesyonel olarak oynamadim. Gayet keyifli bir organizasyon, biz daha önce de katildik buraya. Onun öncesinde Türkiye finallerine gittik. Orasi çok daha keyifli oluyor. Insallah yine Türkiye finallerine hak kazaniriz" açiklamasini yapti.

Dis hekimligi okuyan ve müsabakalari takip etmek için gelen Oguzhan Özsaraç ise, "Arkadaslar arasinda oynuyorduk, hiç öyle profesyonellesmedi. Okul takiminda oynadim. Çok güzel, gençlerin enerjilerini atmasi için çok güzel bir ortam var. Arkadaslarim da böyle takim kurunca taraftarlarla geldik" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA