Off-Road Tutkunlarini Saganak Yagmur Bile Durduramadi

road yarislari, saganak yagmura ragmen devam etti. Binlerce off-road tutkunlarinin katildigi festival, aksiyon dolu anlara sahne oldu.

Korona virüs salginini önlemek amaciyla uygulanan yasaklarin kaldirilmasinin ardindan Türkiye’de ilk off-road festivali Düzce’de gerçeklestirildi.

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen off-road tutkunlari, Düzce’nin Çilimli ilçesinde bulunan Kosca tepesinde bulustu. 2 etap halinde 80’den fazla yarisçinin katildigi yarislar, etkili olan saganak yagisa ragmen devam etti. Çamur deryasina dönen parkurlarda yarisanlari izleyen vatandaslar ise adrenalin dolu anlar yasadi. Bazi araçlarin yogun yagis sonrasinda kayganlasan yollarda çukurlara girdigi anda devrilmesi de aksiyon dolu anlar yasatti.

Mehmet Albayrak: "Türkiye’de ilk Düzce’de yapiliyor"

Yagmura ragmen yarislarin devam ettigini söyleyen Düzce Safari ve Off-Road Kulübü Baskani Mehmet Albayrak, "Güzel bir katilim oldu. 25 ilden off-road tutkunlari geldi. Çamuru bol bir yaris oldu. Takla atan yarisçilar tabii ki de oluyor, off-road sira dusu bir yol. Taklalar normal, zorlanan yarisçilar ise kurtarma ekiplerimiz tarafindan parkurdan çekiliyor. Extrem etapta 19 araç yarisiyor. Normal etapta ise 60’a yakin araç yarisacak. Zaten biliyorsunuz 1 buçuk yildir pandemi nedeniyle yasaklarimiz vardi. Bütün off-roadcilar bomba gibi patlamaya hazirdi. Burada patlayisi yaptik. Extrem etabi 9 kapi, normal etap ise 11 kapidan olusuyor. Extrem etabindaki kapilarimiz zorlu kapilar. Orada traktörlerin bile giremeyecegi kapilar oluyor. Güçlü arabalarin etabi oluyor. Normal etapta ise bütün arabalar yarisabiliyor. Maksadimiz eglence. Bizde elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz" dedi.

3 gün boyunca gerçeklestirilen festivalde, yarislarda basarili olanlara kupa ve hediyeler verilirken, off-road Yarislari havadan drone ile görüntülendi.

Kaynak: İHA