Nilüfer'de Keyifli Satranç Senligi

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte Satranç Senligi düzenledi. 150 kisinin katildigi senlik, salgin süreci sonrasinda Türkiye genelinde düzenlenen en büyük satranç organizasyonlarindan biri oldu.

Nilüfer Belediyesi Satranç Senligi, satranç tutkunlarini bir araya getirdi. Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenledigi senlik, Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

8 yas alti, 10 yas alti, 12 yas alti ve açik kategori olmak üzere 4 farkli kategoride düzenlenen senlige ilgi büyük oldu. Senligin açilis hamlesini, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer ile Türkiye Satranç Federasyonu Il Temsilcisi ve turnuva bashakemi Mehmet Durak yapti.

Gösterilen ilginin mutluluk verdigini söyleyen Baskan Turgay Erdem, turnuvaya katilanlara basarilar diledi. Satranç sporunun gelismesi ve genis kitlelere ulasmasi hedefiyle düzenlenen senlige Türkiye’nin farkli illerinden katilim oldu. Yaklasik 150 kisilik katilimci sayisi ile salgin süreci sonrasi yüz yüze gerçeklestirilen en büyük satranç organizasyonlarindan biri olan turnuvada veliler de çocuklarini yalniz birakmadi. Tur aralarinda çocuklar için düzenlenen eglenceli oyun ve aktivitelerin renk kattigi senlik, katilan herkese keyifli bir gün yasatti.

Turnuva sonunda tüm katilimcilara çesitli hediyeler verilirken, dereceye girenlere de kupa ve madalyalari takdim edildi.

Kaynak: İHA