Milli Tenisçi Altug Çelikbilek'in Hedefi Ilk 100'E Girmek

Kariyerinin ilk ATP Challenger sampiyonlugunu Portekiz'de kazanan Altug Çelikbilek, "Türkiye 1 numarasi olacak olmak özel bir his ama ilk 100'e girip Türkiye 2 numarasi olmayi daha çok isterim." dedi.

Porto Open finalinde Fransiz Quentin Halys'i 2-0 yenen milli tenisçi, ATP Challenger seviyesinde ilk sampiyonlugunu elde etti. Altug Çelikbilek; Marsel Ilhan ve Cem Ilkel'den sonra Challenger seviyesinde bir sampiyonluk kazanan üçüncü Türk tenisçi oldu.

Türkiye Tenis Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, karsilasmanin ardindan degerlendirmelerde bulunan Altug Çelikbilek, "Turnuvaya çok kötü basladim. Top hissiyatim ve genel olarak hissiyatim çok kötüydü ama her maç mücadele vererek ve maçlardan sonra ekstra antrenman yaparak üzerine koydugumu düsünüyorum. Final ve yari finalde de çok iyi tenis oynayarak rahat bir galibiyet alip ilk sampiyonlugumu elde ettim." ifadelerini kullandi.

Milli sporcu, maç boyunca Kobe Bryant formasini yaninda tasimasiyla ilgili sunlari söyledi:

"Kobe'nin yeri benim için her zaman özeldir. O benim ilk idolüm, sporda en sevdigim kisilik. Çalisma etigini her zaman hayatima katmaya çalistigim ve çocuklugumdan baslayip son maçina kadar izlerken sürekli keyif aldigim bir insandi. Mamba Mentality'i hatirlamak için de kortta yanimda tutmak istedim sürekli. Son puana kadar mücadele etmem gerektigini kendime hatirlatmak istedim."

Yeni açiklanacak siralama ile Türkiye 1 numarasi olacak Altug, "Tabii ki Türkiye 1 numarasi olacak olmak özel bir his ama ilk 100'e girip Türkiye 2 numarasi olmayi daha çok isterim. Insallah Cem ile birlikte kendimizi daha yukari çekerek ilk 100'e gireriz ve böylece kimin 1, kimin 2 oldugundan ziyade Türk tenisinde iki sporcu ilk 100'e, 50'ye girmis, hatta belki daha iyisini yapmis olur. Benim için bu daha önemli." degerlendirmesini yapti.

Altug, "Bundan sonraki ilk hedefim bir Challenger daha kazanabilmek. Çünkü asil zor olan bu basariyi tekrar etmek. Birçok kisinin tek zaferi var ama iki-üç zafer almak daha da zor. O yüzden bu basariyi devam ettirmek istiyorum." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA