Mersin'de Motosiklet Tutkunlari 'Motodrag' Yarismasinda Bulustu

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafindan İçel'de düzenlenen "Motodrag" yarismasina yurt genelinden 50 sporcu katildi.



Motor tiplerine göre 7 ayri kategoride düzenlenen etkinlikte sporcular, antrenman ve siralama turlarinin ardindan 400 metre uzunlugundaki pistte yaristi.

Vatandaslarin ilgiyle izledigi Motodrag'da dereceye giren sporculara, kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Federasyonun Il Temsilcisi ve İçel Motosiklet Spor Kulübü Baskani Yusuf Güder, AA muhabirine, kentte bu büyüklükteki organizasyonun ilk kez yapildigini belirterek, hem sporcu hem de seyirci katiliminin fazla olmasindan mutluluk duyduklarini söyledi.

Akdeniz Belediyesine desteklerinden dolayi tesekkür eden Güder, "İçel'i, Akdeniz'i tanitmak adina güzel bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Tüm güvenlik önlemlerini aldik. Biz, 'caddeden piste' sloganiyla yola çiktik. Caddelerde binlerce insan adrenalin duygusu adina hayatlarini kaybediyorlar. En büyük amacimiz, gençlerimizi böyle organizasyonlarla yönlendirmenin zeminini hazirlamak." dedi.

Yarismaya katilan tek kadin sporcu olan 19 yasindaki Irem Sahra Sengül de yarismanin zor geçtigini belirterek, kadin sporcu olarak etkinlikte yer almanin güzel bir duygu oldugunu dile getirdi.

Kaynak: AA