Kadir Has Stadi 15 Bin Taraftar Agirlayacak

Kayseri Kadir Has Stadi’nin 2021-2022 futbol sezonunda bir maçta ne kadar seyirci alabilecegi netlesti.

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 futbol sezonunda Süper Lig maçlarinin seyircili oynanmasi kararini kamuoyu ile paylasti. Kontrollü ve sosyal mesafenin korunarak müsabakalarin izlenmesine karar verilirken Kayserispor’un maçlarini oynayacagi Kadir Has Stadi’na kaç bin taraftarin girecegi de belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kayserispor kayitlarinda 32.864 kapasiteli görünen Kayseri Kadir Has Stadi’na yapilan protokol geregince 28.000 biletli taraftar alinabiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararina göre yüzde 50 kapasiteyle seyirci alinacagi göz önüne alindiginda yeni sezonda en fazla 14.000 taraftar tribünlere alinabilecek. TFF kararinca localara tam kapasite seyirci alinabilecek. Hâl böyle olunca Kayserispor’un müsabakalarini oynadigi Kadir Has Stadi’nda bulunan 52 locaya da en fazla 600 seyirci girebilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, son yaptigi toplantida 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalarda, stadyum kapasitelerinin %50’si oraninda seyirci alinmasina, ayrica localara tam kapasitesi oraninda seyirci alinmasina karar vermisti. Normallesme süreci kapsaminda ilgili kurum ve kuruluslarla yapilan görüsmeler sonucunda alinan karar geregince, deplasman takimlari için ayni kural geçerli olacak.

Kaynak: İHA