Isparta Belediyesi'nden Bocce Turnuvasi

Isparta Belediyesi ‘Yasami Sevin, Sporla Yasamayi Seçin’ sloganiyla mahalleler arasi Bocce Petank turnuvasi düzenliyor.

1 Temmuz’da Isikkent Spor Salonu bahçesinde baslayan turnuvaya 23 mahalleden 115 sporcu katiliyor. 2 gurup halinde tek devreli lig usulü eleme maçlari seklinde düzenlenen turnuva 13 Temmuz’da düzenlenecek final maçlariyla tamamlanacak.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in talimatiyla Isparta Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü organizasyonunda, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü destekleriyle 7’den, 77’ye her yas gurubunda sporcunun yer aldigi turnuvada mahalle muhtarlari da takimlarini yalniz birakmiyor.

Isparta Muhtarlar Dernegi Baskani ve Keçeci Mahallesi Muhtari Gökhan Büyükleblebi, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e spora ve sporcuya verdigi desteklerden ve böyle bir turnuva düzenlendigi için tesekkür etti.

“Bocce sahasi yapilmasi talebimiz var”

Bocce’yi yeni ögrenen sporcularin oldugunu, bu turnuvayla bu sporun ne kadar zevkli oldugunun görüldügünü söyleyen Büyükleblebi, “Sporcularimiz Bocce’yi ögrendiler, sevdiler hem de eglendiler. Bu turnuvayla ayrica mahalle sakinleri de kendi aralarinda bir kaynasma yasadi. Bu güzelligi gördükten sonra da Belediye Baskanimiz da bunun devamini getirecek. Sehrimizde iki mahalleye bir bocce sahasi yapilmasi talebimiz var. Çocuklarimizin tablet, bilgisayar, telefon, televizyon basinda her hangi bir spor aktivitesi yapmadan geçirdikleri vakit çok fazla. Böyle sahalar yapilarak, bu spor özendirilerek çocuklarimizin, gençlerimizin hem daha saglikli, hem de kötü aliskanliklardan uzakta kalmasi saglanmis olacak” dedi.

“Hedefimiz gençleri kötü aliskanliklardan uzak tutmak”

Hem mahallesinden bocce sporculari çikararak takim olusturan, hem de takimin bir sporcusu olarak müsabakalara katilan Gülcü Mahallesi Muhtari Hüseyin Eroglu da, “Böyle bir turnuvayi düzenledigi için Belediye Baskanimiz Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ediyorum. Buradaki hedefimiz Isparta’mizdaki gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak, ayrica boccede sporcular yetistirerek, ulusal ve uluslararasi turnuvalara hazirlayabilmektir. Bu turnuvalarin devamini bekliyoruz, mahallelerimize bocce sahalari olusturulmasini talep ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA