Hitit Rallisi'ne Büyük Ilgi

Hitit Rallisi, 2 gün süren etaplarin ardindan bugün sona erdi.

Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlendikten sonra 12 yillik aranin ardindan yeniden yaris tutkunlariyla bulusan Hitit Rallisi, 2 gün süren etaplarin ardindan sona erdi. Nefesleri kesen anlara sahne olan ve yogun bir izleyici kitlesi tarafindan takip edilen yarislar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Hitit Rallisi’ni önümüzdeki yillarda daha da genis katilimla düzenleyeceklerini söyledi.



Ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardindan 2009’dan bu yana gerçeklestirilemeyen Hitit Rallisi, 12 yillik aranin ardindan yeniden dogdugu topraklarda düzenlendi.

Kahramankazan Belediyesi’nin destekleriyle, Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) ve Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) is birligiyle düzenlenen 47. Hitit Rallisi iki gün sürdü.

Ralli pilotlarina sevgi seli

Kahramankazan’daki 3 etaptan olusan 3 farkli parkurda gerçeklestirilen yarislarin ikinci günün starti Kahramankazan Belediyesi önünden verildi.

Start seremonisi Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ilçe protokolü ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Ralli için Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yaris severler ralli pilotlarina yogun sevgi gösterilerinde bulundu. Yaris tutkunlari ralli pilotlarina tezahüratlarda bulunarak, basarilar diledi. Sporcular da vatandaslara araçlarinin içinden el sallayarak karsilik verdi. Yarislarin ikinci gününde Güvenç, Uçari ve Incegiz etaplari kosulurken, yarislar büyük bir heyecana sahne oldu. Kahramankazan Belediyesi’nce vatandaslarin yarislari takip edebilmesi için izleme noktalari olusturuldu. Iki gün boyunca nefesleri kesen yarislarin yasandigi etaplar sonucunda genel klasmanda, Bugra Banaz ve Gürkan Menderes’ten olusan BC Vision Motorsport takimi birinci, Burak Çukurovo ve Vedat Bostanci’dan olusan BC Vision Motorsport takimi ikinci, Ümit Can Özdemir ve Batuhan Memisyazici’dan olusan Castrol Ford Team Türkiye takimi ise üçüncü oldu. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, TOSFED Baskani Eren Üçlertopragi ve ANOK yetkilileri dereceye giren sporculara kupalarini takdim etti.

Hitit Rallisi büyüyerek sürecek

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, 12 yillik aranin ardindan Hitit Rallisi’nin yeniden dogdugu topraklara döndügünü belirterek, “12 yillik bir hasretin ardindan Hitit Rallisi’ni Kahramankazan’la bulusturduk. Sporcular Kahramankazan’imizin köylerinde toplamda 365 kilometrelik bir yol kat etti. Toplamda 76 sporcumuz direksiyon basina geçti. Gelecek yil ve sonraki yillarda Hitit Rallisi’ni daha büyük olacak. Hem parkur fazlaligi, hem de katilimcilar insallah daha çok olacak. Yapacagimiz çalismalarla cografi olarak da otomobil sporlarina oldukça elverisli olan Kahramankazan’imizi Türkiye’de otomobil sporlarinin merkezi ve ralli tutkunlarinin bulusma noktasi haline getirecegiz. Katilan tüm sporcu ve takimlar ile yaris severlere tesekkür ediyorum” diye konustu.



Büyük coskuyla geçti

TOSFED Baskani Üçlertopragi ise Hitit Rallisi’nin Türkiye’nin en önemli yarislarindan biri oldugunu ifade ederek, “Hitit Rallisi rallinin merkezine döndü. Bunun için mutluyuz. Belediye Baskanimiza ve belediyemize çok tesekkür ediyoruz, büyük destekleri oldu. Organizasyon çok iyi oldu, büyük coskuyla geçen bir sampiyona oldu. Hitit Rallisi’nin uzun yillar Ankara’da kalmasini istiyoruz” dedi.

ANOK Baskani Çagri Nerkiz de, Hitit Rallisi’ni önümüzdeki senelerde de büyüterek devam ettirmek istediklerini belirterek, desteklerinden dolayi Kahramankazan Belediyesi’ne ve Belediye Baskani Serhat Oguz’a tesekkür etti.

Kaynak: İHA