Hitit Rallisi Heyecani Kahramankazan'da Basladi

Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardindan 2009’dan bu yana gerçeklestirilemeyen Hitit Rallisi, yeniden ralli tutkunlariyla bulustu.

Türkiye’nin farkli illerinden 75 otomobilin start aldigi ilk gün etaplari büyük bir heyecana sahne olurken, yaris severler sampiyonaya yogun ilgi gösterdi. Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardindan 2009’dan bu yana gerçeklestirilemeyen Hitit Rallisi, 12 yillik aranin ardindan yeniden dogdugu topraklarda gerçeklestirildi.



Ilk start Kahramankazan Belediye Baskan Oguz’dan

Kahramankazan Belediyesi’nin ana sponsorlugunda, Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) tarafindan gerçeklestirilen sampiyonanin startini Kahramankazan belediye Baskani Serhat Oguz verdi. Bilkent Otel önünde gerçeklestirilen start seremonisinin ardindan sampiyonaya katilan 75 araç ve sporcular Kahramankazan’a hareket etti. Kahramankazan’da gerçeklestirilen yarislarin ilk gününde Güvenç, Uçari, Asagi Karaören/Incegiz etaplari kosuldu. Kahramankazan Belediyesi’nce vatandaslarin yarislari takip edebilmesi için izleme noktalari olusturulurken, vatandaslar yarislara yogun ilgi gösterdi.

75 aracin yaristigi ilk gün etaplari büyük bir heyecana sahne olurken, sporcular kiyasiya yaristi. Özel etaplardaki mücadele sonunda BC Vision Motorsport’tan Bugra Banaz-Gürkan Menderes ilk günü lider olarak tamamlarken, ayni takimdan Burak Çukurova-Vedat Bostanci ikinci, Castrol Ford Team Türkiye’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memisyazici üçüncü sirada yer aldi. Sinif N’de Cem Alakoç-Emir Sahin, Sinif 3’te Erol Akbas-Egemen Dural, Sinif 4’te Emre Hasbay-Ali Emre Yilmaz, Sinif 5’te Çaglayan Çelik-Ufuk Uluocak ilk günü lider tamamlarken, Historic klasmaninda Üstün Üstünkaya-Kerim Tar ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi’nda da Ayhan Germirli-Mustafa Nazik ilk günü birinci olarak tamamladi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ralli sporunun Türkiye’deki en önemli yarislarindan olan Hitit Rallisi’nin 12 yillik hasretin ardindan yeniden dogdugu topraklarda düzenlendigi için son derece mutlu olduklarini söyledi.

Yarislari büyük bir heyecanla takip ettiklerini anlatan Oguz, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen otomobil sporlari tutkunlarini agirlamaktan dolayi da sevinç yasadiklarini kaydetti.

Hitit Rallisi’nin her yil yapilmasi için ellerinden geleni yapacaklarini anlatan Oguz, “Insallah yapacagimiz çalismalarla Kahramankazanimizi Türkiye’de otomobil sporlarinin merkezi ve ralli tutkunlarinin bulusma noktasi haline getirecegiz” ifadelerini kullandi. ANOK Yetkilisi Kutay Kaan Besliler de, ilk gün yarislarinda 74 aracin yaristigini ve 64 pilotun etaplari tamamladigini belirterek, yagisin pilotlari olumsuz etkiledigini söyledi.



Hitit Rallisi düzenlenecek ikinci gün yarislarinin ardindan, Bilkent Otel’deki finis podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: İHA