Giresunspor, Süper Lig'de Kalici Olmak Istiyor

Takim kaptani Eren Tozlu: 'Takim olarak öncelikli hedefimiz küme düsme potasinin üstünde sikinti yasamadan ligi rahat bir konumda bitirmek. Bu ilk sezon için iyi bir hedef olabilir' Kaleci Onurcan Piri: 'Giresunspor'un bu ligde kalici olmasi gerekiyor. O yüzden önceligimiz kalici olmak ama sahada da yine her zaman ki mücadelemiz devam edecek'

Süper Lig'in yeni ekiplerinden GZT Giresunspor'un takim kaptani Eren Tozlu ve kalecisi Onurcan Piri, takim olarak ligde kalici olmayi hedeflediklerini belirtti.

Yesil-beyazli ekip, Erzurum'daki Yüksek Irtifa Kamp Merkezi'nde yeni sezon hazirliklarini sürdürüyor.

Takim kaptani Eren Tozlu, yeni sezon hazirliklarina iliskin gazetecilere yaptigi açiklamada, Süper Lige çikmalarinin bir mutluluk ve gurur kaynagi oldugunu söyledi.

Uzun yillar sonra bu basariyi yakaladiklari için sevinçli olduklarini aktaran Tozlu, "Artik bu bizim için geride kaldi. Simdi yeni sezon basladi. Buradaki çalismalarimiz da çok güzel gidiyor. Artik geçmisi birakip önümüze bakmamiz lazim. Maçlara kadar burada hazirlanacagiz ve insallah sezona iyi bir giris yapariz." dedi.

- "Süper Lig'de oynamak ayri bir gurur olacak"

Yeniden Süper Lig'de top kosturacagi için mutlu oldugunu ifade eden Tozlu, sunlari dile getirdi:

"Ben Malatya'dan ayrilirken Malatyaspor Süper Lig'deydi. Tekrar dogdugum ve büyüdügüm sehre kaptan olarak döndüm. Burada sampiyonluk yasamak nasip oldu. Bunda da az çok katkim varsa ne mutlu bana. Tekrar bu formayla Süper Lige geri döndüm. Açikçasi bu formanin 44 yillik bir özlemi vardi. Yillar sonra da bu formayla Süper Lig'de oynamak, Giresunlu olarak benim için ayri bir gurur olacak. Insallah lige iyi bir baslangiç yapariz. Öncelikli hedefim geçen sene oldugu gibi bu sene de düzenli forma giymek, takimima katki saglamak. Takim olarak da öncelikli hedefimiz küme düsme potasinin üstünde sikinti yasamadan ligi rahat bir konumda bitirmek. Bu ilk sezon için iyi bir hedef olabilir."

Geçen sezon öncesi de Erzurum'da kamp yaptiklarini animsatan Tozlu, "Açikçasi burasi bize ugurlu geldi. Geçen sene farkli bir kadro vardi, aramizdan ayrilan arkadaslar oldu. Simdi yeni arkadaslarimiz geliyor. Bu sezon da insallah burada yaptigimiz kamp bizim için iyi olur ve sezona yansir." diye konustu.

- Onurcan Piri: "Tempoyu da artirmamiz lazim"

Kaleci Onurcan Piri ise Süper Lig'e çiktiklari için çikmanin mutlulugunu yasamaya devam ettiklerini belirtti.

Seni sezon için hedeflerinin daha büyük oldugunu, bunun için çalismalara basladiklarini anlatan Piri, sunlari kaydetti:

"Yönetimimiz, hocamiz ve takim arkadaslarimizla birlikte her sey iyi gidiyor. Erzurum'u seviyoruz ve bize ugurlu geldi. Giresunspor'un bu ligde kalici olmasi gerekiyor. O yüzden önceligimiz kalici olmak ama sahada da yine her zaman ki mücadelemiz devam edecek. Antrenmanda ilk günler daha hafif geçiyor ama ilerleyen günlerde bu tempo artacak. Tempoyu da artirmamiz lazim."

Kaynak: AA