Gheorghe Hagi Açiklamasi 'Florya'ya Geldigimde Burada Geçirdigim Yillar Aklima Geliyor'

Galatasaray’in efsane futbolcusu Gheorghe Hagi Florya’ya her zaman geldiginde burada geçirdigi yillar aklina geldigini söylerken, sari-kirmizililarin diger bir efsane futbolcusu Gheorghe Popescu da Florya’ya geldiginde kendini evinde hissettigini ifade etti.

Yeni sezon hazirliklarini sürdüren Galatasaray’in bugünkü antrenmaninda özel konuklari vardi. Sari-kirmizililarin efsane futbolculari Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu takimi ziyaret etti. Hagi ve Popescu, çift kale maçi Teknik Direktör Fatih Terim ile beraber izledi. Hagi ve Popescu daha sonra GS TV’ye açiklamalarda bulundu. Tekrar Florya’da oldugu için mutlu oldugunu ifade eden Hagi, "Her zaman buraya geldigimde burada geçirdigim yillari aklima geliyor. Hocayi ve takimi görmek beni çok mutlu etti" dedi.

Bu sezon Galatasaray’dan beklentilerinin sorulmasi üzerine ise Gheorghe Hagi, "Her sezon basinda ve Galatasaray adetinde kazanmak vardir. Her zaman sampiyonluk için oynar. Yola bu sekilde çikiyor. Böyle bir kulüp içerisinde mantalite bu olmasi lazim diye düsünüyorum" diye cevap verdi.

Sari-kirmizililarin UEFA Sampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda ekibi PSV ile oynayacaklari maç hakkinda da konusan Hagi, "Kolay bir maç degil. Galatasarayli futbolcularin kafasinda her zaman bu olmasi gerekiyor; geçemeyecegi rakip olmamasi lazim. Biz her rakipten geçebilecek durumdayiz diye düsünürlerse o zaman her sey mümkün olabilir ve gruptan çikarlar diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Popescu: "Florya’ya geldigimde kendimi evimde oldugumu hissediyorum"

Florya’ya geldiginde kendini evinde gibi hissettigini söyleyen Popescu, "Bana göre Florya hiç degismemis. Oyuncu dönemimdeki olan ayni Florya olarak kaldi diye düsünüyorum. Hocayi görmekten çok mutlu oldum, çok sevindim. Kendisi ile görüsmekten her zaman mutluyum. Buraya geldigimde sanki diger oynadigim kulüplerde gittigimde hiç hissetmedigim bir duygu hissediyorum. Her zaman özel bir duygu" seklinde konustu.

Galatasaray’in geçtigimiz sezon 1 golle kaçirdigi Süper Lig sampiyonlugu ve bu sezondan beklentilerinin sorulmasi üzerine Gheorghe Popescu, "Futbolda her zaman bir denge saglanir. Dolayisiyla ümit ediyorum ki bu sezon 1 gol farkla sampiyon olur diye temenni ediyorum. Galatasaray derken her zaman kazanmak aklima geliyor. Her zaman bunu düsünmemiz gerekiyor. Her sezon basinda bunu düsünerek yola çikmalari gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

"Galatasaray’in kazanmasini istiyorum"

Sari-kirmizililarin UEFA Sampiyonlar Ligi eleme turunda karsilasacaklari Hollanda takimi PSV için ise Popescu, "PSV önemli bir kulüp. PSV’de 4 yil oynadim. Ama Galatasaray’in kazanmasini istiyorum. Çünkü Galatasaray ve Barcelona benim gönlüme en yakin olan kulüplerdir. Dolayisiyla antrenmanda gördügüm futbolcularin formu, Fatih hocanin yönetimi altinda ümit ediyorum Galatasaray elemelerden çikar ve devam eder" dedi.

Kaynak: İHA