Dört Denizi Geçen Yelken Sporcusu Tolga Pamir, Iskenderun'a Ulasti

Türkiye'nin dört denizini hiç durmadan solo olarak teknesiyle asan açik deniz yelken sporcusu Tolga Pamir, yolculugun son duragi Iskenderun Limani'na ulasti.

Pamir, Artvin'in Hopa ilçesinden baslattigi 16 günlük yolculugunu, Türkiye Yelken Federasyonunun organizasyonuyla Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz'i sadece rüzgar ve yelkenlerini kullanarak Iskenderun'da tamamladi.

Balikçi barinaginda Sahil Güvenlik Grup Komutanligi ekipleri ve Iskenderun Yelken Ihtisas ve Su Sporlari Kulübü üyelerince karsilanan Pamir, alkislar esliginde mesale yakarak limana teknesini bagladi.

Pamir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Hopa ile Iskenderun arasinda yaklasik 1500 deniz mili mesafede dört denizi asarak parkuru tamamladigini söyledi.

Bunun bir ilk oldugunu belirten Pamir, söyle konustu:

"Ilk defa, hiç durmadan, disaridan yardim almadan federasyonumuzun güzel bir kurgusunu, organizasyonunu gerçeklestirmis olmaktan çok mutluyum ve gururluyum. Tabii yorucu oldu. Bekledigimden 4 gün daha uzun sürdü. Bu, doga ile bas basa geldiginizde kendinizin hakim olamadigi seyler. Yilmadan tüm bu zorluklara ragmen parkuru gerçeklestirebildigim için memnunum. Dört denizimiz de birbirinden farkli güzel. Cennet vatanimizin kiyilarini dolasma imkani buldum. Benim için huzur verici bir yolculuktu."

Kaynak: AA