Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami, Kartal'da Coskuyla Kutlandi

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni bir dizi etkinlikle kutladi. Dragos’ta yapimi tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunulan Kartal Belediyesi Su Sporlari Merkezi’nde kürek ve kano yarislari düzenlendi.

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni bir dizi etkinlikle kutladi. Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel de etkinliklere katilarak coskuya ortak oldu. Bando takiminin verdigi konser esliginde kürek, kano ve yelken yarislari yapildi. Kartal’da, her yastan vatandasin su sporlari yapabilmesine olanak taniyan, yüzme, yelken ve kano basta olmak üzere birçok su sporlari branslarinda vatandaslara hizmet veren Dragos Su Sporlari Merkezinde yapilan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsaminda su altina dalan dalgiçlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini su altindan çikarip Baskan Gökhan Yüksel’e takdim etti.

Etkinlikte yaptigi konusmada Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin öneminden bahseden Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Inaniyorum ki önümüzdeki yil hem sartlarin iyilesmesiyle hem de denizlerin kiymetini daha iyi anladigimiz bir süreci Belediye Baskanindan en küçük yastaki sporcusuna kadar her birinin daha dikkat ettigi, denizlerimize gözümüz gibi baktigimiz bir süreçten sonra daha yogun aktivitelerle su sporlari merkezimizde olacagiz. Bunun iki asamasi var. Denizcilik bayraminin önemiyle ilgili detaylari biz anlayamaz, ögrenemezsek, ögretemezsek hem bagimsizligin kiymetini aktaramayiz, hem de denizlerimizin ne kadar özel ve özgür oldugunu anlayamayiz ve müsilajlarla ugrasiriz. Dolayisiyla burada yetisecek olan küçük kardeslerim, sporcular ve degerli Kartalli komsularim, denizcilik bayraminin önemini, hangi tarihsel süreçten gelindigini ve Kabotaj Bayraminin önemini, kapitülasyonlarin kaldirilmasinin hangi asamalarla gerçeklestigini özümsemek zorunda. Tarihten ders çikarmak ve üstümüze düsen ödevleri anlamamiz ve ögrenmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Baskan Gökhan Yüksel konusmasinin ardinda sporculara madalyalarini takdim etti.

Kaynak: İHA