Çesme Basket, Deniz Çolakoglu Ile Anlasti

Yeni sezon için güçlü bir kadro kuran Çesme Basket, A Milli Takim’da da yer alan, kariyeri basarilarla dolu Deniz Çolakoglu ile anlasma saglayarak transferlerini tamamladi.

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çesme Basketbol, daha önce eski oyunculari Gizem Kumandanoglu, Günesh Denise Karaoglan, Beylem Ilba ve Seda Tabakçi ile yeniden anlasma saglamisti. Son olarak kariyeri basarilarla dolu Deniz Çolakoglu ile de anlasma saglayan Çesme Basket, yeni sezonun kadrosunu kurmus oldu.

Deniz Çolakoglu kimdir?

Basketbol kariyerine Yildirim Bosna Spor’da baslayan 1987 dogumlu ve 1.85 boyundaki forvet; Istanbul Üniversitesi, İçel Büyüksehir Belediyespor, Samsun Basket, Tarsus Belediyespor takimlarinda forma giydikten sonra 2013-14 sezonunda Homend Antakya Belediyespor’da basladi ancak yeterince süre bulamadigi için daha sonra Konak Belediyespor takimina transfer oldu. Lige veda eden Izmir ekibi ile 15 karsilasmaya çikan Deniz Çolakoglu, bu karsilasmalarda 30 dakika ortalama ile sahada kalfi ve 10.2 sayi, 3.8 ribaund, 1.2 asist, 2.3 top kaybi rakamlari ile mücadele etti. Basarili oyuncu, 2014 FIBA Dünya Basketbol Sampiyonasi’nda hazirlanan A Milli Takim’in, 19 kisilik aday kadrosuna da kendisine yer buldu. 2014 yilinda ise 2013-14 sezonu Euroleague, lig ve kupa sampiyonu unvanlarini elinde bulunduran Galatasaray ile 1+1 senelik sözlesme imzaladi. İçel Büyüksehir Belediyesi, Canik ve Emlak Konut basketbol takimlarinda da oynayan basarili oyuncu, simdi de Çesme Basket ile anlasti. Oyuncunun; Yildizlarda "En Iyi Forvet", Gençlerde "En Çok Gelecek Vaat Eden Oyuncu", 4 kez Genç Bayanlar Türkiye Sampiyonlugu, 6 kez Üniversiteler Türkiye Sampiyonlugu, Genç Milli Avrupa 6’nciligi ve Ümit Milli Avrupa 4’üncülügü bulunuyor.

Kaynak: İHA