Celil Sagir Açiklamasi 'En Büyük Pismanligim Fenerbahçe'den Ayrilmakti'

Samsunspor, Fenerbahçe ve A Milli Takim eski oyuncusu Celil Sagir, Sampiyonlar Ligi oynama sansi varken sari-laciverli kulüpten ayrilmasini kendi adina hata olarak degerlendirerek, “Fenerbahçe’de kalici olabilirdim. Yeteneklerime güveniyordum. Ama birinci idmanda sakatlanmam, tarak kemigimin kirilmasi, bir futbolcu için en ciddi sakatliklardan biriydi. En yanlis kararim Samsunspor’a dönmekti” dedi.

2000-2001 sezonunda Fenerbahçe formasi giyen ve o sezon sampiyon olan takimin önemli bir parçasi olan Celil Sagir, kalma ihtimali varken Samsunspor’a geri dönmesini hata olarak degerlendirdi. Samsunspor’da yildizi parlayan ve A Milli Takim’a kadar yükselen Celil Sagir, bir internet sitesine verdigi röportajda önemli açiklamalarda bulundu.18 yasinda profesyonel oldugunu hatirlatan ve verdigi en dogru kararin Samsunspor’a transfer olmasi oldugunu dile getiren Celil Sagir, “En yanlis kararim da Fenerbahçe’den Samsunspor’a dönmekti. 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe’deydim. Fenerbahçe’de kalici olabilirdim. Yeteneklerime güveniyordum. Ama birinci idmanda sakatlanmam, tarak kemigimin kirilmasi, bir futbolcu için en ciddi sakatliklardan biriydi. Onun sanssiz bir sekilde basimdan geçmesi, beni biraz ikinci plana itti. Daha sonra Fenerbahçe’de o ritmi yakalayamadim. Devre arasindan sonra oynadigim maçlar oldu. Hatta kendi mevkiimin disindaki bölgelerde oynadim” dedi.

Fenerbahçe’nin büyük bir camia oldugunu söyleyen Celil Sagir, “Oranin da ekmegini yedim, inkar edemem. Ama sakatliktan sonra o ritmi, havayi yakalayamadim. Samsunspor sevgim ve Samsun özlemim hiç dinmedigi için orada kalmadim. Geri geldim. Hayatimin en büyük hatasiydi. Samsun’u ve Samsunspor’u çok iyi yerlerde temsil etme düsüncem vardi. Orada bunu düsünebilirdim. Fenerbahçe’de sampiyon olduk. Sampiyonlar Ligi’nde oynama ihtimalime ragmen ben geri döndüm. Geri dönerek Samsun’u Samsunspor’u Avrupa’da en iyi sekilde temsil etme sansini yitirmis oldum” ifadelerini kullandi.

1998 yilinda Samsunspor ile Inter Toto kupasinda mücadele ettiklerini hatirlatan Celil Sagir, orada gösterdikleri basari ile Ingiliz ekibi Crystal Palace takimindan transfer teklifi aldigini belirtti.

Celil, “Bizim zamanimizda vizyon, misyon diye bir sey yoktu. Biz tamamen spontane yasiyorduk. Çekirdek bir ailemiz vardi. Onlarla birlikteydik. Inter Toto kupasina katildik. Werder Bremen ve Crystal Palace ile oynadik. Hatta Crystal Palace beni ve Vural’i istedi. Baskanimiz o dönem geldi ‘Ingiliz ekibi sizi istiyor. Ne diyorsunuz’ dedi.

Ben, ‘Baskanim ben Kavak’tan disari çikamiyorum, nasil gidecegim’ demistim. Bizim böyle bir vizyonumuz yoktu. Böyle bir cesaretimiz yoktu. Böyle bir amacimiz yoktu. Simdiki nesil kendini çok iyi yetistiriyor. Hem futbolunu hem de vizyonunu gelistiriyor. Hedef koyuyor kendine” seklinde konustu.

Kaynak: İHA