Batman Belediyesi, Yaz Okullarinda 10 Bin Çocugu Sporla Bulusturmayi Hedefliyor

Batman Belediyesi Spor Isleri Müdürü Burak Eren: 'Kapanma sürecinin bitmesinin ardindan çocuklarimizin psikolojik ve fiziki anlamda gereksinimlerini karsilamak üzere hizli bir sekilde yaz okullarini baslattik'.

Batman Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde kisitlamalarin kaldirilmasinin ardindan, spor okullarinin faaliyetlerine agirlik verdi.

Belediye tarafindan aktif hale getirilen tesislerde, çok sayida çocugun sporla bulusmasi hedefleniyor.

Batman Belediyesi Spor Isleri Müdürü Burak Eren, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Içisleri Bakanligi tarafindan görevlendirme yapilmadan önce Spor Isleri Müdürlügünün lagvedilmis durumda oldugunu, Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin'in talimatiyla bu birimin yeniden kuruldugunu söyledi.

Eren, göreve baslamalarinin ardindan, atil halde bulunan spor kompleksini eksiklerini tamamlayip, gençlerin hizmetine açtiklarini belirtti.

Spor Isleri Müdürlügü olarak 17 bransta faaliyet gösterdiklerini aktaran Eren, "Salgin sürecinde devam eden çalismalarimizda dahi 4 bin civarinda çocugumuz buradan faydalaniyordu. Kapanma sürecinin bitmesinin ardindan çocuklarimizin psikolojik ve fiziki anlamda gereksinimlerini karsilamak üzere hizli bir sekilde yaz okullarini baslattik. 15 günde bin 500 kayit aldik. Hedefimiz 10 bin civarinda ögrencinin tesislerimizden faydalanmasi." diye konustu.

Görevlendirme sonrasi, sporun daha organize sekilde yapilabilmesi amaciyla 1955 Batman Belediyespor Kulübünü aktif hale getirdiklerini aktaran Eren, öncelikli olarak çalismalarina basladiklari hentbol takiminin saglanan destekle 2. Lig'den 1. Lig'e yükseldigini ve kadrolarindan 2 oyuncunun da milli takima seçildigini dile getirdi.

Süper Lig'de mücadele eden masa tenisi kadin takiminin Avrupa kupalarina katilma hakki kazandigini anlatan Eren, Vali Hulusi Sahin'in destekleriyle spor konusunda önemli bir noktaya geldiklerini, kulüp bünyesinde 650 sporcunun faaliyet gösterdigini bildirdi.

Batman Belediyesi olarak spor alaninda ciddi hedeflerinin oldugunu ve bu hedeflerin bir kismina 15 ayda ulastiklarini vurgulayan Eren, "Amacimiz, çocuklarimizi sadece Türkiye'de yapilan ulusal müsabakalara degil, uluslararasi müsabakalara da hazirlayabilmek. Bunu umut ediyor ve hedefliyoruz. Çünkü Batman'da çesitli branslarda yetenegi olan kardeslerimizin bulundugunu biliyoruz. Yetenekli sporculari gün yüzüne çikararak en iyi sartlarda onlari desteklemek istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA