Aydin'da Spor Yatirimlari Belli Oldu

2021 yilinin Aydin için yatirim yili olmasi beklenirken, Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Bakanlik tarafindan Aydin’a yapilacak olan yatirimlarini açikladi.

Geçtigimiz günlerde Ankara’ya giderek Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ile görüsen Aydin heyeti, il genelinde yapilacak birçok gençlik ve spor yatirimlariyla ilgili de protokol imzalandi. Imzalanan protokolün ardindan konu ile ilgili açiklama yapan Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, merkez ilçe Efeler basta olmak üzere Bakanlik tarafindan 10 ilçeye ve protokoller ile 7 belediyeye devredilen yatirimlarin listesini yayinladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan tüm ilçelere 150 adet basketbol potasi yapilacagi duyurulurken, Efeler’e de 3 bin 500 kisilik spor salonu, Pinarbasi yari olimpik yüzme havuzu, 12 adet hali saha, Umurlu Mahallesi Gençlik Merkezi, Umurlu ve Kardesköy Mahallelerine futbol sahasi, soyunma odasi ve tribün, Aydin Jandarma Filo Komutanligi’na mahalle tipi spor salonu, Adnan Menderes Stadyumu’nun yasayan stadyuma dönüstürülmesi ve çim yenilemesi yapilacagi belirtildi.

Yayinlanan listeye göre Efeler basta olmak üzere Didim, Çine, Germencik, Incirliova, Kusadasi, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar, Karpuzlu, Koçarli, Kösk, Kuyucak, Bozdogan, Buharkent ve Karacasu ilçeleri de bakanligin yatirim kapsamina alindi.

Kaynak: İHA